”Tosi kiva kuulla” – Markku Kanerva huokaisi helpotuksesta, kun Teemu Pukki vastasi isoon kysymykseen

© Kuva: Juha Tamminen

HELSINKI. Huuhkajien MM-karsintaurakka tuli päätökseen tiistai-iltana Olympiastadionilla, kun Ranska kaatoi Suomen 2-0-lukemin. Samalla tuli päätökeen kaksi komeaa maajoukkueuraa. Päävalmentaja Markku Kanerva huokaisi kuitenkin helpotuksesta, että Lukas Hradecky ja Teemu Pukki jatkavat yhä maajoukkueessa.

Luottotopparit Paulus Arajuuri, 33, sekä Joona Toivio, 33, laittoivat Ranska-pelin päätteeksi maajoukkueuransa pakettiin. Kanerva oli kiitollinen kaksikon panoksesta joukkueelle.

– Haikeus päällimmäisenä, kun kaksi upeaa persoonaa ja pelaajaa lopettavat. Pitkä matka takana heidän kanssaan. Hienon panoksensa ovat antaneet suomalaiselle jalkapallolle ja Huuhkajille. Heitä tulee ikävä, Kanerva sanoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Kanervan vierellä lehdistötilaisuudessa istuivat Pukki, 31, ja Hradecky, 31, jotka vahvistivat jatkavansa pelejä maajoukkueessa.

– Matka jatkuu. Minulle niin sanotut kotikisat (EM-kisat) tulossa vuonna 2024 Saksassa. Se on seuraava projekti. Siihen aletaan maaliskuussa valmistautua.

– Minähän alan olla nestori tässä porukassa näiden lopettamisten takia. Minulle tämä pelaaminen on yhä ihan mielekästä. Ei siis mitään hätää, saatte kuunnella minun tyhmiä vitsejä vielä hetken aikaa, Hradecky vahvisti naurattaen toimittajia.

Myöhemmin myös Pukki kertoi jatkavansa A-maajoukkueessa.

– Valitettavasti joudun kuuntelemaan teitäkin enemmän noita Luken vitsejä tulevissa reissuissa. Ei ole maajoukkueura loppumassa. Virtaa on, Pukki vastasi SuomiFutis-sivuston kysymykseen.

Pukin vahvistus sai Kanervan huokaisemaan helpotuksesta.

– Tuo oli tosi kiva kuulla, Kanerva sanoi naureskellen.

Ranskaa vastaan Suomen kokoonpanossa nähtiin oikeana wingbackina ranskalaista Brestiä edustava Jere Uronen, joka yleensä pelaa vasemmalla laidalla.

– Ajatus oli se, että saisimme Jeren ylös ja pallon saadessaan hän olisi voinut ajaa sisään ja vasemmalla jalallaan löytää niitä murtavia syöttöjä ja päästä laukaisupaikoille, Kanerva perusteli Urosen pelaamista oikealla laidalla.

Oikean laitapuolustajan/wingbackin rooli on ollut haaste Huuhkajille jo pidempään.

Jukka Raitala otti EM-karsinnoissa paikan oikealla, mutta viiden puolustajan linjassa oikealla on nähty Nikolai Alho sekä hyökkäävämpänä vaihtoehtona myös Pyry Soiri. Lisäksi oikealla puolella on pelannut Albin Granlund. Kanerva myönsi, että oikealle puolelle Suomella on vähemmän vaihtoehtoja kuin muihin rooleihin.

– Kyllä meillä vaihtoehtoja wingbackin rooliin on, mutta ehkä siellä se kilpailutilanne ei ole kaikkein kovin. Muille paikoille löytyy ehkä enemmän kilpailua. Katsotaan, mitä sen suhteen tulevana vuonna tehdään, löytyisikö sinne kilpailutilannetta vielä lisää, Kanerva kommentoi.

LUE MYÖS:

Jaakko Perttilä, Juho Hirvonen


Leicester – Tottenham | Jääkö Tottenham telineisiin? ⭐️⭐️½