Lauantaina Suomella on kovat panokset, kun MM-karsinnat jatkuvat Zenicassa Bosnia-Hertsegovinaa vastaan.

Käytännössä Huuhkajien pitäisi tuo ottelu voittaa, koska pakkovoitto Ranskaa vastaan jättäisi aika hankalat lähtöasetelmat karsintojen päätökseen. Ainakaan Zenicassa ei saa missään tapauksessa hävitä.

Yksi Suomen laitapelaamisen tukipilareista on Ranskassa Stade Brestin joukkueesa pelaava Jere Uronen. Belgiasta täksi kaudeksi Ligue 1:een siirtynyt 27-vuotias laitapakki on kärsinyt viime aikoina vammoista.

Ikävintä loukkaantumisissa on, että sama vamma tuntuu toistuvan. Sunnuntaina ensimmäistä kertaa yli kahteen kuukauteen Uronen pelasi jalkapallo-ottelussa yli tunnin. Silloinkin sama nilkka koki kovia.

– Kai se (nilkka) vähän parempi voisi olla. Pieni osuma tuli tuossa sunnuntain pelissä taas. Tehdään kaikkemme kuitenkin ja olen valmiina pelaamaan jos kutsu tulee, totesi Uronen Huuhkajien lehdistötilaisuudessa tiistaina.

Turkulaislähtöinen pelaaja tiedostaa, että kaikkeen ei jalkapalloilija itse voi vaikuttaa.

– Onhan se vähän poissa omista käsistä. Ei siinä hirveästi itse voi tehdä, jos kaveri tulee napit edellä jalkaan.

Uronen sanoo silti uskovansa, että nilkka kuntoutuu täysin ja luottaa toipumisensa suhteen täysin alansa ammattilaisiin. Hän sanoi olevansa parhaissa mahdollisissa käsissä ja siksi sen suurempaa huolta ei ole.

Yhden asian Uronen haluaisi ehdottomasti tulevaisuudessa muuttuvan.

– Miten voi aina osua samaan kohtaan? Osuisi edes eri jalkaan!

Uronen on Huuhkajien mukana tällä hetkellä Roomassa valmistautumassa MM-karsintojen ratkaisuun. Palloliitto tiedotti tiistaina, että Bosnia-Hertsegovina-peli tullaan pelaamaan sovitusti Zenicassa, vaikka maan poliittinen tilanne on tulenarka.

– Me (pelaajat) teemme omaa juttuamme ja jotkut jutut eivät ole käsissämme. Pyrimme olemaan vain mahdollisimman hyviä, kun Bosniaa vastaan lähdemme pelaamaan, tiivisti Uronen tunnelmia joukkueen sisältä.

Bosnia-Hertsegovinan ja Suomen välinen kamppailu luvassa siis lauantaina 13. marraskuuta. Ottelu alkaa kello 16.00 Suomen aikaa. Toivotaan, että Jere Uronen on tuolloin täydessä kunnossa.