Huuhkajien laitapuolustaja Jere Uronen sai pitkästä aikaa peliaikaa seurajoukkueessaan, kun Brest kohtasi Ranskan Cupin ensimmäisessä ottelussaan viidennen sarjatason joukkueen Dinan-Léhon FC:n. Ottelusta muodostui todellinen trilleri. Ennen tätä iltaa Uronen oltiin nähty kentällä viimeksi 7. marraskuuta.

Kyseessä oli Coupe de Francen yhdeksännen kierroksen peli, jolla on mukana 64 joukkuetta. Ranskan Cupiin osallistuu perinteisesti valtava määrä amatöörijoukkueita ja seuroja myös valtamerten takaa, Ranskan hallinnon alaisista saarivaltioista. Tällä kaudella osallistuvia joukkueita on jälleen huima määrä, 7 307.

Ottelusta olisi voinut kuvitella tulevan Ligue 1 -seuralle helppo, vaan vielä mitä. Pelissä ei nähty yhtään maalia, joten 90-minuuttisen jälkeen mentiin rangaistuspotkukilpailuun (jatkoaikaa ei pelattu). Siinäkin mentiin pitkän kaavan kautta, sillä kumpikin joukkue ampui peräti 16 rankkaria, ennen kuin jatkaja oli selvillä. Se oli lopulta ennakkosuosikki Brest, joka epäonnistui kolmessa pilkussa Dinan-Léhonin neljää vastaan.

Brestin maalittomuudesta erityisen nolon tekee se, että se pelasi ottelusta noin kaksi kolmasosaa ylivoimalla Dinanin Samba Tourén saatua suoran punaisen kortin 32. peliminuutilla. Brestille kirjattiin ottelussa peräti 20 laukausta kohti maalia, mutta Dinanin maalivahti oli ohittamaton. Tosin myös Dinan laukoi 12 kertaa kohti Brestin maalia.

Jere Uronen pelasi uransa ensimmäisessä Ranskan Cupin ottelussa täydet 90 minuuttia, mutta rangaistuspotkukilpailussa hän ei päässyt lainkaan ampumaan. Koska Dinanilla oli vain kymmenen laukojaa Tourén ulosajon takia, sai myös Brest aloittaa toisen laukojakierroksen ensimmäisen kymmenen vetäjän jälkeen. Urosen jääminen välistä puhutti ottelun jälkeen Twitterissä.

Maalivahti Gautier Larsonneur ampui Brestin kymmenennen pilkun, eikä Uronen vetänyt siksi lainkaan. Dinanin kymmenes laukoja oli epäonnistunut, joten Larsonneurilla oli ratkaisun paikka, mutta hänkään ei yritystään maaliin saanut. Larsonneurin jälkeen 11. laukojana pallon taakse asteli myös Brestin ensimmäisen rankkarin maaliin ampunut Steve Mounié.

Syy tähän oli se, että joukkueiden pelaajamäärä ”tasattiin” ennen rangaistuspotkukilpailun alkua. Koska Dinanin ulosajettu pelaaja ei saanut rankkaria ampua, piti myös Brestiltä pudottaa yksi pelaaja listoilta. Valinta osui Jere Uroseen. Maalivahtia ei listalta voinut pudottaa, koska muuten Dinanin yrityksiä olisi pitänyt torjua kenttäpelaajan.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

Chlonolica

@chlonolica

Gaëlle Millon 💙💛

@G_Millon1982
Tous sur @Eurosport_FR !! Incroyable seance de tab entre dinan-Lehon et @SB29 ! Suivie du tas des 16e !!
Pourquoi Uronen n'a pas tiré de tir au but alors que Mounié en a tiré 2 ?

Stade Brestois 29

@SB29
🎯 Séance de tirs au but.

Et Duverne qualifie le @SB29 ! 13-12 ! 💪

@dinanlehonfc : ❌✅❌✅✅✅✅✅✅❌✅✅✅✅✅❌

@SB29 :
✅❌✅❌✅✅✅✅✅❌✅✅✅✅✅✅

Brestin ratkaisevan 16. rankkarin ampui maaliin 24-vuotias Jean-Kevin Duverne. Duvernen varsinainen pelipaikka on toppari, mutta juuri hän on pelannut Urosen tontilla vasempana laitapakkina suomalaisen ollessa sivussa ja vaihtopenkillä. Duverne onnistui myös ensimmäisessä rangaistuspotkussaan.

27-vuotiaalle Uroselle peli oli ensimmäinen täysi 90-minuuttinen lähes neljään kuukauteen. Hän oli Brestin avauskokoonpanossa kauden neljässä ensimmäisessä sarjaottelussa, mutta joutui huilaamaan syys-lokakuussa neljä ottelua nilkkavamman takia.

[readmore from=Uronen-Jere]

Vasen laitapuolustaja palasi Brestin kokoonpanoon loukkaantumisesta toivuttuaan 17. lokakuuta, mutta oli pelannut tämän jälkeen ennen cup-ottelua vain kahdessa pelissä, yhteensä 71 minuuttia. Brest rakensi sarjaotteluissa kuuden ottelun voittoputken – koko seuran pääsarjahistorian pisimmän – mutta Uronen seurasi näitä urotekoja pääasiassa vaihtopenkiltä.

Voittoputki katkesi viime viikonlopun 0-4-kotitappioon Montpellieriä vastaan, mutta siitä huolimatta Brest on joka tapauksessa noussut Ligue 1:ssa kauas pois putoamiskamppailusta ja taistelee tässä vaiheessa kautta eurokentille vievistä sijoista. Juuri nyt sijoitus on 12:s, mutta viidenteen sijaan on vain neljä pistettä.

Juttua on päivitetty 20.12. kello 0.55. Lisätty yksi kappale ennen twiittejä. Siinä selitetään, mistä johtui, ettei Uronen pilkkua ampunut. Samalla lyhennettiin vähän otsikkoa.