Niklas Pyyhtiä siirtyi syksyllä FC Hongasta italialaisen Bolognan organisaatioon.

Nuori keskikenttäpelaaja on pelannut syyskaudella Bolognan Primavera-joukkueessa.

18-vuotias Pyyhtiä on napannut itselleen avauskokoonpanon paikan Primavera-joukkueessa ja pääsee lisäksi harjoittelemaan Bolognan edustusjoukkueen kanssa. Bologna pelaa Serie A:ssa.

Palloliitto haastatteli verkkosivuillaan Pyyhtiää. Pyyhtiä oli syyskaudella kerran edustusjoukkueen kokoonpanossa, kun Bologna matkasi Napolin vieraaksi Serie A:ssa. Debyyttiä ei kuitenkaan vielä tullut.

– Se oli siisti kokemus, vaikka olisi tietenkin ollut hienompaa, jos olisin päässyt kentälle ja olisimme voittaneet. Kentällä oli kavereita, jotka olivat voittaneet kesällä EM-kisat – penkiltä sai hyvän kuvan siitä, millaista touhu on tosipeleissä, Pyyhtiä totesi Palloliiton haastattelussa.

– Treeneissä huomaa, että joukkuekaverit pelaavat isojen futismaiden maajoukkueissa. Taso on tosi kova. Siniša Mihajlović on aika rauhallinen kaveri, eikä hän ole juurikaan äänessä kentän laidalla. Emme ole hirveästi jutelleet, koska hän ei puhu kunnolla englantia enkä minä italiaa.

Pyyhtiän mukaan on mahdollista, että hän saisi debyytin edustusjoukkueessa kevätkaudella.

– Näen, että se on mahdollista. Kun pääsen parhaalle tasolleni, pystyn näyttämään vielä hieman enemmän osaamistani. Jos saan onnistumisia Primaverassa, voin saada näyttöpaikan, Pyyhtiä summasi.

Lähde: Palloliitto