Huuhkajien entinen keskikenttäpelaaja Alexander Ring on nostettu Yhdysvaltojen Major League Soccerin virallisilla sivuilla sarjan kahdeksan parhaan trade-siirron joukkoon.

Tradella tarkoitetaan vaihtokauppaa, jota MLS:n seurat voivat käydä keskenään pelaajilla ja esimerkiksi joukkueiden määrärahoilla.

[readmore from=MLS]

Suomen A-maajoukkueessa 44 kertaa esiintynyt Ring, 30, siirtyi viime talvena New York City FC:n riveistä Austin FC:hen, jolle päättynyt kausi oli sen seurahistorian ensimmäinen MLS:ssä.

New York City FC sai tradessa 750 000 dollaria yleisinä määrärahoina ja puoli miljoonaa bonuksina. Austin taas sai Ringin, joka pelasi debyyttikaudellaan lähes jokaisessa ottelussa ja toimi joukkueen kipparina.

– Jymykauppa laajennusjoukkueelle. Austin FC sai kapteeninsa ja tukipilarin, joka tuli määrittelemään heidän kulttuurinsa ensimmäisestä päivästä lähtien. Ja – ai niin – hän on myös hemmetin hyvä pelaaja, perusteli MLS Ringin paikkaa listalla.

– Austin selvisi puolustuspelinsä puutteista ensimmäisen vuoden aikana, ja Ring vaihteli keskikentällä eri rooleissa, mutta hän on edelleen olennainen pelaaja tälle joukkueelle ja parhaassa iässään. 30-vuotias suomalainen ei ollut halpa, mutta laajennusseurat saavat ylimääräistä allokaatiorahaa, joten se tekee hankinnasta helpommin hyväksyttävän.