PSG päätti Mestarien liigan lohkovaiheensa vakuuttavalla 4-1-voitolla Club Bruggesta. PSG:n sijoitukseen voitto ei kuitenkaan vaikuttanut, vaan se etenee pudotuspeleihin lohkonsa kakkosena Manchester Cityn vanavedessä.

Pariisilaisilla oli ottelussa vain kaksi maalintekijää, sillä sekä Kylian Mbappé että Lionel Messi tekivät kaksi maalia mieheen. Superkolmikon kolmas jäsen Neymar oli loukkaantuneena sivussa.

Mbappén osalta maalit merkitsivät sitä, että hän riisti Lionel Messiltä yhden Mestarien liigan ennätyksen. Mbappésta tuli tiistaina nuorin 30 maalin rajapyykkiin UCL:ssä yltänyt pelaaja. Kun ranskalainen sai 30 maalia täyteen, oli hänellä ikää 22 vuotta ja 352 päivää. Aiempi ennätyksenhaltija Messi oli 30 maalin rajapyykillä 23 vuotta ja 131 päivää vanha. Messi teki 30. maalinsa Mestarien liigassa vuonna 2010.

Mbappén ensimmäinen maali syntyi vain 70 sekunnin pelin jälkeen. Kun hän teki toisen osumansa Ángel di Marian upeasta syötöstä, oli peli vanhentunut kuusi minuuttia ja 23 sekuntia.

[readmore from=Mbappe-Kylian]

Sekin oli lähellä Mestarien liigan ennätystä, sillä Mbappé on nyt toiseksi nopeimmin ottelun alusta lukien Mestarien liigassa kaksi maalia tehnyt pelaaja. Real Madridin Rodrygo oli vaivaiset kymmenen sekuntia nopeampi ottelussa Galatasarayta vastaan marraskuussa 2019.

Mbappé sai myös syöttömerkinnän Lionel Messin ensimmäiseen maaliin. Hän on tehnyt PSG:lle kauden 22 ottelussaan 11 maalia ja antanut 14 maalisyöttöä.

MisterChip (English)

@MisterChiping
#LOOKATTHATSTAT - Mbappé has hit 31 goals and provided 20 assists in the UEFA Champions League #UCL before his 23rd birthday. At his age...

▪️ Cristiano Ronaldo: 8 goals and 8 assists
▪️ Messi: 25 goals and 6 assists

Lähde: Goal

Juttuun on lisätty yllä oleva twiitti kello 10.58.