Lionel Messi on saanut jalkapallolta enemmän kuin uskalsi haaveilla – esikuvan rooli ahdistaa argentiinalaista

© Kuva: Getty Images

Argentiinan maajoukkueen ja Paris Saint-Germainin tähtihyökkääjä Lionel Messi sanoo, että hän ei ikinä ajatellut tai haaveillut nousevansa yhdeksi kaikkien aikojen pelaajista.

Messi, 34, palkittiin tällä viikolla seitsemättä kertaa urallaan Ballon d’Orilla, maailman parhaan pelaajan palkinnolla.

Argentiinalaistaituri on lukemattomien nuorten jalkapalloilijoiden ja joukkuekaveriensa idoli ja esikuva, mutta hän ei itse haluaisi ottaa roolimallin viittaa harteilleen.

– En osaa sanoa, olenko roolimalli. En tykkää roolimallina olemisesta tai neuvojen antamisesta, kommentoi Messi France Footballille.

– Minä taistelin unelmieni eteen. Ensin unelmani oli olla ammattilaispelaaja. Sen jälkeen yritin ylittää itseni ja saavuttaa uusia tavoitteita joka vuosi.

– Kaiken tämän keskellä on myös tuuria. Se riippuu myös jumalasta, ja uskon, että hän päätti, että tämä kaikki tapahtuu minulle.

Monet pitävät Messiä kaikkien aikojen parhaana jalkapalloilijana, mutta hänen on itse vaikea ottaa osaa kyseiseen keskusteluun.

– En koskaan sanonut, ajatellut tai edes yrittänyt hyväksyä sitä ajatusta.

– Minulle riittää paremmin kuin hyvin, että minua pidetään yhtenä maailman parhaista pelaajista. En olisi koskaan uskaltanut kuvitella tai haaveilla siitä.

– Mutta… En tiedä, miten sanoisin tämän niin, että tätä ei tulkittaisi väärin… Kyse ei ole siitä, ettenkö olisi kiinnostunut siitä, mutta sanotaanko, etten anna sille kaikelle niin suurta merkitystä. Se, olenko paras vai en, ei muuta mitään tapauksessani.


Leicester – Tottenham | Jääkö Tottenham telineisiin? ⭐️⭐️½