Sata täyteen: Ajaxin ihmemies rikkoi Litmasen ennätyksen – nousi Mestarien liigan historiassa Cristiano Ronaldon rinnalle

© Kuva: Getty Images

Ajaxin Sébastien Hallerin uroteot vain jatkuvat. Suorastaan ällistyttävään vireeseen yltynyt norsunluurannikkolaiskärki osui jälleen hollantilaisseuralle.

Ennätykset paukkuivat tiistai-illassa Ajaxin ja Sportingin välisessä kamppailussa. Haller viimeisteli kotijoukkueen avausmaalin kahdeksannella peliminuutilla pilkulta.

Se oli samalla amsterdamilaisten sadas Mestarien liiga -osuma kotikentällään. Eikä merkkipaalut jääneet tähän 27-vuotiaalta hyökkääjältä.

Samalla hän nousi sesongin kymmenennellä täysosumallaan Ajaxin kautta aikojen kovimmaksi maalintekijäksi yhden Mestarien liiga -kauden aikana.

Aiempi ennätys oli Jari Litmasella kaudelta 1995/96. Tuolloin Suomen kaikkien aikojen jalkapalloilija osui yhdeksän kertaa.

Lisäksi Haller nousi hyvin harvinaiseen seuraan. Ainoastaan Cristiano Ronaldo oli aiemmin pystynyt maalintekoon kaikissa lohkovaiheen kuudessa kamppailussa. Nyt kerhossa on kaksi jäsentä.

Portugalilaistähti onnistui tempussa kaudella 2017/18.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.