Mestarien liigassa historiallinen tupla – liittyykö kolmaskin seura mukaan joukkoon?

© Kuva: Getty Images

Kausi 2021-2022 jää historiaan ensimmäisenä kautena, jolloin kaksi eri joukkuetta selvitti lohkovaiheen sataprosenttisella saldolla voitettuaan kuusi peliä kuudesta. Ennen tätä syksyä puhtaalla pelillä lohkovaiheen oli läpäissyt seitsemän joukkuetta, mutta nyt samaan pystyi ensi kerran kaksi eri ryhmää samalla kaudella: Liverpool ja Ajax.

Liverpool arvottiin kovaan lohkoon yhdessä Atlético Madridin, AC Milanin ja Porton kanssa. Se poistui kuitenkin aina kentältä voittajana. Maaleja Liverpool teki 17 ja päästi kuusi. Siitä tuli samalla ensimmäinen englantilaisjoukkue, joka selvitti Mestarien Liigan lohkovaiheen puhtaalla pelillä.

Ajaxin maaliero oli vielä Liverpooliakin vakuuttavampi, sillä se teki kuudessa pelissä 20 maalia ja päästi viisi. Ajaxin lohkovastustajia olivat Sporting Lissabon, Borussia Dortmund ja Besiktas. Ennen Ajaxia ainoa joukkue TOP 5 -liigojen ulkopuolelta, joka oli selvittänyt lohkovaiheen puhtaalla pelillä, oli Spartak Moskova, joka teki tempun kaudella 1995-1996.

Vieläkin kutkuttavampaa on, että joukkoon saattaa liittyä keskiviikkona vielä kolmaskin joukkue. Bayern München on voittanut kaikki viisi E-lohkon otteluaan suvereenilla maalierolla 19-3. Jos se kukistaa vielä tänään Allianz Arenalla Barcelonan, on UCL:n neljännesvälierissä mukana peräti kolme puhtaan pelin joukkuetta. Ei kahta ilman kolmatta?


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.