Norwich yhä tappioitta uuden valmentajan kanssa – Teemu Pukin panos käynyt selväksi: ”Emme voi nojata pelkkään Teemun maalintekoon”

© Kuva: Getty Images

Jos joku vielä pohti marraskuun puolivälissä, vaikuttaisiko valmentajanvaihdos jollain tapaa negatiivisesti Teemu Pukin asemaan Norwichissa, niin ei tarvitse pohtia enää. Pukki kuuluu avainpelaajiin myös 50-vuotiaan Dean Smithin Kanarialinnuissa.

Smith peri valmennusvastuun 15. marraskuuta potkut saaneelta Daniel Farkelta. Hän on ollut Norwichin otteluissa kentän laidalla nyt kolmessa ottelussa, eikä Norwich ole hävinnyt peleistä yhtään. Saldona on yksi voitto ja kaksi tasapeliä. Kun huomioidaan myös Farken viimeiseksi jääneen ottelun 2-1-voitto Brentfordista kuun alussa, ei Norwich hävinnyt marraskuussa kertaakaan (saldo 2-2-0).

Tiistaina Norwich pelasi vieraskentällä 1-1-tasapelin Newcastlen vieraana tärkeässä häntäpään kamppailussa. Pukki pelasi ottelussa täydet 90 minuuttia, kuten oli pelannut kahdessa edellisessäkin Smithin valmentamassa pelissä. Näissä kolmessa pelissä Norwich on tehnyt yhteensä kolme maalia, joista suomalainen on viimeistellyt kaksi.

Tasatulos oli Norwichille lievä pettymys, koska se pelasi ylivoimalla yli 80 minuutin ajan. Newcastlen Cieran Clark ajettiin ulos jo 9. minuutilla, kun hän repi nurin läpi karkaamassa olleen Teemu Pukin. Smithin mielestä ulosajo vain sotki Norwichin peliä. Pukin merkitys joukkueelle on käynyt Smithille joka tapauksessa nopeasti selväksi.

– Tämä oli huonoin esityksemme kolmesta ottelusta. Meiltä puuttui pari pelaajaa, mutta ei se ole kunnollinen selitys. Pelisuunnitelmamme muuttui heidän ulosajonsa jälkeen. Olisin mieluummin nähnyt Teemun pääsevän läpi ja tekevän maalin, kuin päässyt ylivoimalle, Smith sanoi pelin jälkeen.

Smithin mielestä Norwich ei onnistunut luomaan tarpeeksi maalipaikkoja, vaikka pelasi yhden miehen ylivoimalla. Ongelmia oli etenkin hyökkäyskolmanneksella. Pallo liikkui hänen mukaansa liian hitaasti, mutta Pukin tekemä tasoitusmaali pelasti paljon.

– Dimillä (maalin syöttänyt Dimitrios Giannoulis) oli osansa maalissa, mutta se oli Teemulta hitonmoinen viimeistely.

Smithin astuminen ruoriin on parantanut etenkin Norwichin puolustuspeliä, mutta tehoja valmentaja kaipaa muiltakin kuin Pukilta.

– Puolustuksellisesti meistä on tullut joukkue, jota on vaikea voittaa ja jota vastaan on vaikea pelata. Sitä halusimmekin, mutta seuraavaksi tarvitsemme laatua myös hyökkäyskolmannekselle.

– Uskon, että meillä on sitä varten oikeita pelaajia. Heidän pitää alkaa myös uskoa siihen, sillä emme voi nojata vain Teemun maalintekoon. Tiedämme, että hän on tällä tasolla huippuluokan maalintekijä, mutta muiden liittymistä mukaan tarvitaan, Smith lisäsi.

Seuraavassa ottelussaan Norwich kohtaa ensi sunnuntaina vieraskentällä Tottenhamin. Pukki on tehnyt Norwichille tällä kaudella viisi maalia, kun kukaan muu ei ole pystynyt yhtä useampaan osumaan. Norwich-kärki tietää, että Spursin vieraana on pystyttävä parempaan.

– Tavoittelemme jokaisesta pelistä kolmea pistettä. Emme ole vielä hävinneet uuden valmentajan alaisuudessa, joten sikäli näyttää hyvältä, mutta meidän täytyy treenata tällä viikolla hyvin ollaksemme parhaimmillamme.

– Jos pelaamme kuten pelasimme tänään, emme luultavasti saa kolmea pistettä, joten meidän on oltava parempia sunnuntaina, Pukki tähdensi.

Lähde: Norwichin kotisivut


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.