Tampereen Ilves on aloittanut tiistaiaamun todella kovan luokan siirtouutisella. Ilves tiedottaa kotisivuillaan tehneensä 31-vuotiaan hyökkäävän keskikenttäpelaajan Petteri Pennasen kanssa pitkän, 3+1-vuotisen sopimuksen. Sopimusjulkistusta vauhditettiin myös mahtipontisella twiitillä.

Ilves on Pennaselle veikkausliigauran neljäs seura. Aiemmin hän on pelannut Suomen pääsarjaa TPS:ssä, RoPS:ssa ja tietenkin kasvattajaseurassaan KuPS:ssa. Kaikkiaan veikkausliigaotteluita on pelattuna jo 251.

Pennanen aloitti veikkausliigauransa KuPS:ssa vuonna 2008. Vuodet 2011-2013 hän pelasi TPS:ssä ja kauden 2014 RoPS:ssa ennen kuin palasi takaisin Kuopioon vuonna 2015. Vuosina 2016-2020 Pennanen lukeutui Veikkausliigan aivan johtaviin pelaajiin, ja kausilla 2018 ja 2019 hänet valittiinkin sarjan parhaaksi keskikenttäpelaajaksi. Yksi uran huippukohdista oli varmasti mestaruus kaudella 2019 kasvattajaseura KuPS:n kapteenina.

Ulkomailla Pennanen on pelannut lyhyitä ajanjaksoja Puolassa, Indonesiasssa ja viimeksi Yhdysvalloissa. Hän edusti kaudella 2021 USL:n Sacramento Republicia. 22 sarjaottelussa Pennasen tilastoihin kirjattiin yksi maalisyöttö. Uran alkuvaiheessa hän vietti jonkin aikaa myös hollantilaisen Twenten akatemiassa.

Pennanen kertoo Ilveksen tiedotteessa, että keskusteluja Ilveksen kanssa on käyty jo syksystä lähtien.

– Aloitimme keskustelut Ilveksen kanssa jo syyskuussa ja heti ensimmäisestä keskustelusta tuli hyvä fiilis siitä, mihin suuntaan Ilveksessä ollaan asioita viemässä.

– Reilu kuukausi sitten kävin Tampereella tutustumassa seuraan ja ihmisiin. Silloin kaikesta jäi tosi hyvä kuva ja tuli tunne, että täällä voin vielä kehittyä pelaajana ja samalla itselläni on paljon annettavaa myös joukkueelle. Moni asia täsmäsi tässä paketissa, Pennanen kertoi seuravalinnastaan.

[readmore from=Pennanen-Petteri]

Ilveksen valmentaja Toni Kallio uskoo, että Pennanen tullaan näkemään pääosin keskiakselilla keskikentällä tai kymppipaikalla, mutta myös laidalla pelaaminen on tarvittaessa mahdollista. Konkarille on kaavailtu suurta pallollista roolia.

– Todella hyvä fiilis, siitä että saatiin Petteri meidän joukkueeseen. On meille todella iso asia saada joukkueeseen laadukas ja kokenut kotimainen pelaaja. Lähdimme syksyllä systemaattisesti hakemaan joukkueeseen lisää kotimaista kokemusta, johtajuutta ja laatua ja Petteri sopii siihen muotiin täydellisesti, Kallio iloitsi.

Pennanen on pelannut myös useita juniorimaaotteluita urallaan, mutta A-maajoukkueessa häntä ei ole nähty.