HELSINKI. Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti piti komean puheen Tim Sparville, joka kertoi maanantaina lehdistötilaisuudessa lopettavansa peliuransa. Lahti nosti Sparvin maajoukkuelegendojen joukkoon, jonne hän ehdottomasti kuuluukin.

Lahti aloitti puheensa lainaten osittain Walt Whitmanin kirjoitusta Yhdysvaltain presidentti Abraham Lincolnille hänen kuoltuaan.

– My captain, my captain, o my captain!

Lue koko Lahden puhe alta.

”Minun puheenjohtaja-aikanani Huuhkajilla on ollut vain yksi kapteeni. Tim Sparv. Toimintasi seuraaminen läheltä johtajana, niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin ja myös muissa kuin jalkapalloon liittyvissä asioissa, on ollut hienoa seurattavaa. Se on ollut minulle kunnia.

Olet ollut joukkueen kasvot monta vuotta. Olet ollut yksi joukkueen tukipilareista vielä kauemmin. Olet loistava esimerkki siitä jatkumosta, jota Suomen A-maajoukkueen kapteenit ovat jo vuosikymmeniä edustaneet; kunniakapteeni Ari Hjelm, Jari Litmanen, Sami Hyypiä, Niklas Moisander. Sinä kuulut tälle nimilistalle yhtenä suomalaisen jalkapallon suurista pelaajista ja kapteeneista.

Edustit Huuhkajia 84 kertaa ja näihin peleihin kuuluvat ikuisesti jalkapallohistoriaan jäävät ottelut Liechtensteinia vastaan sekä kautta aikojen ensimmäinen miesten lopputurnausottelu Tanskaa vastaan. Molemmissa näissä peleissä kannoit luonnollisesti kapteeninnauhaa.

Lisäksi urallasi pelasti kuusi B-maaottelua, 19 nuorten maaottelua ja 47 poikien maaottelua. Eli olet edustanut Suomea kentällä 156 kertaa, ja suuren osan näistä otteluista kapteeninnauha käsivarressasi.

[readmore from=sparv-tim]

Vuoden jalkapalloilijaksi sinut valittiin vuonna 2015 ja Captain’s Ballin sait tänä syksynä.

Kun otetaan vielä oma seurajoukkueurasi huomioon Tanskan ja Suomen mestaruuksineen, on aiemmin sanottu vielä alleviivatummin perusteltu. Olet yksi kautta aikojen suomalaisista jalkapalloilijoista. Edelläkävijä. Esikuva. Johtaja. Joukkuepelaaja. Sinua tulee ikävä, se on varmaa.

Haluamme muistaa A-maajoukkueuraasi erikoispaidalla, joka on tehty tätä haikeaa, mutta samalla iloista tilaisuutta ajatellen. Iloista siksi, että nyt päättynyt urasi tuo niin monta upeaa muistoa mieleen, niin monta riemukasta hetkeä. Kiitos niistä Tim.”

Puheen jälkeen Sparv sai Lahdelta Huuhkajien pelipaidan numerolla 84 (artikkelikuvassa). Pelinumero viittaa Sparvin pelaamiin A-maaotteluihin.

LUE MYÖS: