HELSINKI. Huuhkajien pitkäaikainen kapteeni Tim Sparv kertoi maanantaina lopettavansa ammattilaisuransa. Sparv muisteli lehdistötilaisuudessa uransa kohokohtia.

A-maajoukkueella on ollut aina iso merkitys Sparville. Se korostui myös Sparvin vastauksessa, kun SuomiFutis kysyi Sparvin uran kohokohtia.

– Tietysti maajoukkueen edustaminen on ollut iso osa elämääni. Se on päivän selvää. Pelasin vuonna 2002 ensimmäisen pelini alle 15-vuotiaiden maajoukkueessa. Muistan, että hävisimme Hollannille 1-5 kahdessa pelissä. Tulen aina muistamaan sen, että olen ylipäätään saanut edustaa maajoukkuetta. Niitä on monia hyviä hetkiä, Sparv kertoi.

Maajoukkueuralta Sparv nosti esiin viime kesän EM-kisat sekä lopputurnauspaikkaan johtaneet EM-karsinnat. Lisäksi muistoissa elää vahvasti myös alle 21-vuotiaiden EM-kisat sekä -karsinnat.

Seurajoukkuetasolla esiin nousi eräät europelit Midtjyllandin riveissä. Vastustajalla oli oma merkityksensä.

[readmore from=sparv-tim]

– Tietysti isona Manchester United -fanina esiin nousee ne pelit Midtjyllandissa, kun kohtasimme Unitedin Eurooppa-liigassa. Se, että sain olla Old Traffordin kentällä, oli sellainen hetki, jonka tulen aina muistamaan, Sparv kertoi.

Yksittäisen otteluiden lisäksi Sparv korosti olevansa kiitollinen kokemuksistaan.

– Olen tosi kiitollinen siitä, että olen saanut kokea eri jalkapallokulttureja ja saanut pelata niin monessa maassa. Se on ollut henkilökohtaisen kehitykseni kannalta erittäin tärkeää. Olen saanut nähdä, millaista jalkapalloa pelataan Kreikassa, Tanskassa ja Saksassa, Sparv kiitteli.