Tim Sparvin, 34, komea pelaajaura on päättynyt. Huuhkajien monivuotinen kapteeni tiedotti päätöksestään maanantaisessa tiedotustilaisuudessa (lue lisää).

– Ainakin kesään asti aion hengittää vähän, miettiä tulevaisuutta ja sitä, mitä haluaisin tehdä. Yllättyisin, jos se ei liittyisi valmentamiseen millään tavalla, Sparv kertoi tulevista suunnitelmistaan.

– Valmentaminen ja nuorten pelaajien kanssa työskenteleminen on ehkä uusi intohimoni. Kesään asti ainakin yrittää hengittää ja miettiä, mitä kaikkea on tehty. Sen jälkeen uudella energialla eteenpäin.

Sparv sanoi, ettei ole katkera, vaan tyytyväinen siihen, että lopettaa omilla ehdoillaan. Ajatus uudesta kuntoutusjaksosta ei kuitenkaan houkutellut, joten oli aika lopettaa. Aivan lähitulevaisuudessa tavoitteet liittyvät siihen, että Sparv viettäisi pian ylioppilasjuhlia.

– Kesään asti haluan matkustaa ympäri Eurooppaa, jos se vain on mahdollista. Haluan käydä tapaamassa seuroja ja oppia niiden toimintatavoista.

– Aion toivottavasti kirjoittaa ensi vuonna ylioppilaaksi. Se on myös yksi suunnitelma uudessa elämässäni. Tietysti haluan myös olla perheen kanssa niin paljon kuin mahdollista.

– Tyttöystäväni sanoi, että ”nythän sinä Tim voit olla enemmän kotona ja hoitaa lasta vähän enemmän”. Sanoin hänelle tänään, että kesään asti olen kotona, mutta kesän jälkeen tulee olemaan vielä pahempaa. Jos siis toivottavasti pääsen johonkin valmennusduuniin.

Vähään aikaan Sparv ei ole pallon perässä enää juossut, mutta jollain tavalla hänet varmaan vielä kentillä nähdään. Onhan hän antanut kavereilleen tästä jo pienen lupauksenkin.

– Vähän lupasin kavereille, että tulen pelaamaan kerran tai kaksi kesällä jossain vitosdivarin pelissä. Saa nähdä, miltä se tuntuu ja kestääkö polvi.

[readmore from=Sparv-Tim]

– Jalkapallo on edelleen se hienoin juttu elämässä, mutta se on hienoa silloin, kun on terve. Olen tottunut pelaamaan puolikuntoisena, mutta se on myös vaatinut paljon. Nyt tuli sellainen hetki, ettei vaan jaksanut enää.

Sparv tunnetaan myös erittäin sanavalmiina ja aktiivisena vaikuttajana, joka ottaa mielellään kantaa yhteiskunnallisiin asioihin. Hän myönsi, että politiikkaankin on miestä kyselty, mutta poliitikon uraa Sparv ei suunnittele.

– Yhteiskunnassa voi vaikuttaa monella eri tavalla. Ei tarvitse olla poliitikko, jos haluaa vaikuttaa. En ole menossa politiikkaan, vaan haluan jatkaa jalkapallon parissa, Sparv vastasi.

LUE MYÖS:

Näkökulma: Kaikkien aikojen kapteeni – Tim Sparv jätti Huuhkajille mittaamattoman arvokkaan perinnön

Virallista: Tim Sparv ilmoitti lopettavansa uransa – ”Aikani ammattijalkapalloilijana on ohi”

Nämä eivät unohdu! – Tim Sparv muisteli uransa hienoimpia hetkiä: ”Pelaaminen Old Traffordilla ei unohdu”

”Syvempi suhde kuin vain pelaajalla ja valmentajalla” – Tim Sparv kertoi Markku Kanervalla olleen valtava rooli hänen urallaan

”Olet yksi kautta aikojen suomalaisista jalkapalloilijoista” – Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahdelta upeita sanoja kapteeni Tim Sparville, lue koko puhe!

Katso: Tim Sparv saa vielä jäähyväiset kannattajien edessä – ensimmäinen kiitos tuli jo upean paidan muodossa: ”Mun uusi pelipaita”