Tim Sparv ilmoitti maanantaina lopettavansa uransa. Mittavan ja menestyksekkään uran muun muassa Englannissa, Hollannissa, Tanskassa, Saksassa ja Ruotsissa tehnyt Sparv pelasi päättyneellä kaudella HJK:n riveissä. 34-vuotias keskikenttäpelaaja saavutti samalla Suomen mestaruuden.

[readmore from=Sparv-Tim]

Ennen kaikkea Sparv muistetaan kuitenkin Huuhkajien esimerkillisenä kapteenina. Valmentaja Markku Kanervan luottopelaaja hän oli oikeastaan koko uransa ajan.

– Rivellä on ollut todella iso merkitys urallani. Hän on ollut tärkeä henkilö minulle. Ei pelkästään valmentajana vaan ihmisenä. Meillä on syvempi suhde kuin vain pelaajalla ja valmentajalla, kertoi Sparv lehdistötilaisuudessa.

Kaksikko saavutti EM-kisapaikan niin A-maajoukkueessa kuin alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa.

– Ei voi tietää, mitä olisi tapahtunut, jos Rive ei olisi ollut maajoukkueiden valmentajana. Se mitä olemme kokeneet ja saavuttaneet niin A-maajoukkueessa kuin alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa. Tuo on ollut aikamoinen matka.

Sparv oli kapteeni jo nuorten maajoukkueessa. Sellaisena hänet muistetaan myös nyt uransa päätöshetkellä.

– Rive oli se henkilö, joka antoi minulle kapteeninnauhan niin u-21-joukkueessa kuin A-maajoukkueessa.

– Se on ollut monella tapaa ratkaisevaa, koska rakastan suurta vastuuta. Ihmiset luottavat minuun ja pelaan myös tuolloin paremmin. Kapteenia kohtaan on enemmän odotuksia ja se ollut inspiroivaa.

Uransa päättänyt kapteeni kertoi saapuvansa Huuhkajien peleihin aina niin Kanervan kuin koko joukkueen suurimpana fanina.

Virallista: Tim Sparv ilmoitti lopettavansa uransa – ”Aikani ammattijalkapalloilijana on ohi”

”Olet yksi kautta aikojen suomalaisista jalkapalloilijoista” – Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahdelta upeita sanoja kapteeni Tim Sparville, lue koko puhe!

Katso: Tim Sparv saa vielä jäähyväiset kannattajien edessä – ensimmäinen kiitos tuli jo upean paidan muodossa: ”Mun uusi pelipaita”

Nämä eivät unohdu! – Tim Sparv muisteli uransa hienoimpia hetkiä: ”Pelaaminen Old Traffordilla ei unohdu”

Seuraavaksi valkolakin kimppuun ja kohti vitosdivaria – peliuransa päättänyt Tim Sparv kertoi tulevaisuuden suunnitelmistaan