Torstain iso jalkapallouutinen Suomessa oli se, että Rovaniemen Palloseura luopui Ykkösen sarjapaikastaan ja siirtyy pelaamaan Kakkoseen, jossa sen yhteistyöseura RFA:lla on sarjapaikka. Suomalainen futisväki harmitteli RoPSin kohtaloa, mutta myös kriittisiä äänensävyjä nähtiin.

FC Interin urheilutoimenjohtaja Jani Meriläinen kommentoi Twitterissä melko kärkkäästi. Meriläinen ilmeisesti viittaa kommentissaan RoPS:n johtoportaaseen.

– Sanon nyt suoraan: Rovaniemellä kannattaa muutaman ihmisen kurkata peiliin. Samaan hengenvetoon toivon sydämestäni, että RoPS tulee entistä vahvempana takaisin, Meriläinen kirjoittaa Twitterissä.

Jos et näe alla olevia twiittejä, voit katsoa ne tästä.

Kritiikkiä on satanut Twitterissä ennen kaikkea puheenjohtaja Risto Nivalle. Myös myyntijohtaja Risto Jaatinen on saanut osansa. Monia ihmetyttää, miten RoPS on vajonnut niin pahaan taloudelliseen ahdinkoon, vaikka tulojakin on ollut.

RoPS teki erinomaisia pelaaja- ja valmentajakauppoja vielä muutama vuosi sitten. Ensin seura möi Timo Stavitskin ranskalaiseen Caeniin noin 600 000 eurolla. Lisäksi HJK maksoi valmentaja Toni Koskelasta RoPSille tiettävästi 150 000 euroa, jonka lisäksi HJK osti myös Lucas Lingmanin Rovaniemeltä.

– Yhtä lailla vaikea ymmärtää, minne kaikki ”suuret siirtosummat” katosivat matkalla. Sitä sietääkin kysellä, etenkin meidän toimittajien puolelta. Kyse kun ei ole vain koronasta ja kahdesta yleisömäärällisesti huonostia kesästä tai kaudesta Ykkösessä tai kenttävuokrista, Lapin Kansan toimittaja Ville Hyötylä kirjoittaa.

RoPS taisteli päättyneellä kaudella noususta Veikkausliigaan. Lopulta AC Oulu oli karsinnoissa parempi ja piti kiinni sarjapaikastaan.

– Tsemppiä RoPS. Perinteisen palloseuran nousu Kakkosesta Veikkausliigan kestomenestyjäksi on täysin mahdollista, sen on viime vuodet osoittaneet. Talous kuntoon ja uuteen nousuun, entinen KuPS-hyökkääjä Ilja Venäläinen tsemppaa.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

LUE MYÖS: