Seuran lipsahdus paljasti edessä olevan seurasiirron – tuli yllätyksenä Huuhkajien maalivahdille itselleenkin

© Kuva: Juha Tamminen

26-vuotias Huuhkajien maalivahti Carljohan Eriksson pelasi Allsvenskanin Mjällbyssä erinomaisen kauden. Eriksson piti maalinsa puhtaana 13:ssa pelaamistaan 20 ottelusta ja hänen 792 minuuttia kestänyt nollaputkensa jäi vain 16 minuuttia Allsvenskanin ennätyksestä. Mjällby säilytti pitkälti Erikssonin ansiosta sarjapaikkansa ja kauden päätteeksi suomalainen valittiin koko sarjan parhaaksi maalivahdiksi.

Erikssonin sopimus Mjällbyn kanssa päättyi kauteen 2021, ja hänen on uskottu yleisesti siirtyvän isompaan liigaan tai vähintäänkin isompaan seuraan. Erikssonin lähtö varmistui kuitenkin torstaina puolivahingossa samassa yhteydessä, kun Mjällby tiedotti torstaina lainaavansa 21-vuotiaan Samuel Brolinin AIK:sta myös ensi kaudeksi.

Brolin pelasi Mjällbyssä myös tällä kaudella, ja aloitti kauden seuran ykkösvahtina. Eriksson käytti kuitenkin tilaisuutensa loistavasti ja valtasi ykkösmaalivahdin paikan tunnetun kovilla näytöillä. Uuden kauden lainasopimuksesta tiedotettaessa Mjällby tuli samalla paljastaneeksi puolihuolimattomasti, ettei Eriksson kuulu joukkueen ensi kauden suunnitelmiin.

– Samuelilla oli ennenkuulumattoman kovaa kilpailua ennen kaikkea Carljohan Erikssonin kanssa. Carljohanin äärimmäisen vakuuttavan syksyn vuoksi Samuel ei saanut pelata niin paljon pelejä kuin olisi toivonut, vaikka hänen otteissaan ei mitään vikaa ollutkaan.

– Nyt Samuel tulee kilpailemaan peliajasta Noel Törnqvistin ja omista junioreistamme tulevan maalivahdin kanssa. Uskomme, että he muodostavat todella hyvän maalivahtitrion vuonna 2022, Mjällbyn urheilujohtaja Hans Larsson kommentoi seuran kotisivujen tiedotteessa.

”Saku” Eriksson paljasti puolestaan Fotbollskanalenille, että lähdöstä tiedottaminen tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

– Heiltä saattoi lipsahtaa vähän enemmän tietoa kuin mistä olimme sopineet, mutta sellaista voi sattua, Eriksson kommentoi seurapomon virhettä rauhallisesti.

– Mikään ei ole vielä varmaa, mutta Mjällby kaivoi vahingossa tämän kuopan. Minusta se on aika hauskaakin, vaikken olisikaan toivonut niin tapahtuneen.

– Olin siitä sanamuodosta vähän yllättynytkin, mutta asia on miten on. En ole siitä vihainen. Luulen, että se oli lähinnä inhimillinen virhe.

Omista jatkosuunnitelmistaan Eriksson ei liikoja paljastunut, mutta kertoi kuitenkin, että kulissien takana on edistytty.

– Olen melko lähellä erästä seuraa, mutta mikään ei ole vielä varmaa. Niin kauan kuin se ei ole selvää, en halua mainita nimeä enkä paikkaa. Toivottavasti se ei veny liian pitkälle tammikuulle.

Sitä Eriksson ei halunnut kommentoida, onko seura, jonka kanssa sopimus on lähellä, toinen ruotsalaisseura vai jostain ulkomailta.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.