Tänään, 29. joulukuuta 2021, tulee kuluneeksi tasan kaksi vuotta siitä, kun Borussia Dortmund hankki Erling Braut Hålandin RB Salzburgista 20 miljoonalla eurolla.

Håland, 21, on ollut Dortmundissa heti debyyttiottelustaan lähtien aivan mielettömässä vireessä ja tehnyt maaleja mykistävään tahtiin.

Bundesliigassa norjalaistykki on pelannut tähän mennessä 54 ottelua, joissa maaleja on syntynyt huimat 53 kappaletta, eli siis lähes maali per ottelu -tahdilla!

Kaiken kaikkiaan Håland on esiintynyt Dortmund-paidassa 75 ottelussa ja tehnyt niissä 76 maalia sekä antanut 20 maalisyöttöä. Tilastot ovat mykistävää katsottavaa.

Kalenterivuoden 2021 aikana Håland teki seura- ja maajoukkueessa yhteensä 49 maalia 51 otteluun. Hän oli Euroopan huippusarjoissa pelaavista pelaajista kolmanneksi tehokkain maalintekijä. Norjalaisen edellä olivat ainoastaan Bayern Münchenin ja Puolan maajoukkueen maalitykki Robert Lewandowski [59 ottelua, 69 maalia] sekä PSG:n ja Ranskan maajoukkueen supertähti Kylian Mbappé [67 ottelua, 51 maalia].

ESPN FC

@ESPNFC
On this day in 2019, Borussia Dortmund signed Erling Haaland for just €20 million.

Safe to say it was an absolute bargain! ⚽️

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lähteet: UEFA, Transfermarkt.