Torstaina arvottiin UEFA Nations Leaguen lohkot Sveitsin Nyonissa. Tämä on järjestyksessään turnauksen kolmas kausi.

Huuhkajat sai B-liigan lohkoonsa Bosnia-Hertsegovinan, Romanian ja Montenegron.

Arvontojen jälkeen jokaisessa liigassa on tarjolla erittäin mielenkiintoisia ottelupareja. Tarkastellaan seuraavaksi kaikkia lohkoja.

A-liigassa on luonnollisesti joukkueiden laadunkin johdosta luvassa useita mahtavia pelejä. Kenties mielenkiintoisin on A3-lohko, jossa Englanti ja Italia kohtaavat. Viime kesän EM-finaalin uusinta on varmasti hieno kamppailu. Lohko on muutenkin kivikova, koska seuraksi asettuvat Saksa ja Unkari.

[readmore from=Huuhkajat]

Lisäksi on nostettava kaksi erittäin herkullista rajanaapurien kohtaamista. A1-lohkossa Espanja ja Portugali iskevät yhteen. Portugali voitti Nations Leaguen turnauksen ensimmäisenä vuonna. Espanja eteni finaaliin viime kerralla.

A4-lohkossa ovat Hollanti ja Belgia. Myös näistä väännöistä on lupa odottaa ikimuistoisia. Maat ovat luonnollisesti historian saatossa kohdanneet lukuisia kertoja. Kaikkiaan peräti 127 kertaa. Edellinen kilpailullinen ottelu on silti niinkin kaukaa, kuin vuodelta 1998.

A-liiga

Lohko A1: Ranska, Tanska, Kroatia, Itävalta

Lohko A2: Espanja, Portugali, Sveitsi, Tshekki

Lohko A3: Italia, Saksa, Englanti, Unkari

Lohko A4: Belgia, Hollanti, Puola, Wales

B-liigan osalta Suomen lohko lienee jo varsin tarkkaan läpikäyty. Muista lohkoista ehdottomasti suurin mielenkiinto kohdistuu B4-lohkoon. Se on tasoltaan todella hurja. Ruotsia on usein Suomessa kutsuttu onnekkaaksi milloin missäkin asiayhteydessä, mutta torstai-iltana onnetar ei länsinaapurillemme hymyillyt.

Ruotsi sai seurakseen rajanaapurinsa Norjan, Serbian ja Slovenian. Varsinkin Serbia oli kolmoskorin ehdottomasti kovin joukkue, jota mikään maa tuskin toivoi omaan lohkoonsa.

Urheilullisesti kyseessä on kuitenkin upea lohko. Ristiin pelaamisia lienee luvassa ja jokaisella maalla on hienot mahdollisuudet menestyä. Ruotsi on silti vahva suosikki taistelemaan lohkon voitosta.

Toisena nostona voisi ottaa B1-lohkon Skotlannin ja Irlannin keskinäiset kohtaamiset. Näistäkään otteluista tuskin tunnetta tulee puuttumaan.

B-liiga

Lohko B1: Ukraina, Skotlanti, Irlanti, Armenia.

Lohko B2: Islanti, Venäjä, Israel, Albania

Lohko B3: Bosnia-Hertsegovina, Suomi, Romania, Montenegro

Lohko B4: Ruotsi, Norja, Serbia, Slovenia

C-liigassa on tälläkin kertaa muutama sellainen maa, joita moni pienempi jalkapallovaltio pelkäsi ennen Nyonin arvonnan alkua. Turkki, Slovakia ja Kreikka esimerkiksi.

Varsinkin Turkki tuttuna arvokisakävijänä oli varmasti joukkue, jonka lohkoon mikään muu maa ei halunnut. Se kohtalo lankesi Luxemburgille, Liettualle ja Färsaarille.

Tasaisin lohko lienee C3, jossa pelaavat Slovakia, Valko-Venäjä, Azerbaidžan ja voittaja otteluparista Kazakstanin ja Moldovan välillä.

C2-lohkossa on mahdollisuus myös lämminhenkiseen mittelöön Kreikan ja Kyproksen välillä. Viimeksi mainitun olisi ensin selvitettävä karsintaottelunsa Viroa vastaan.

C-liiga

Lohko C1: Turkki, Luxemburg, Liettua, Färsaaret

Lohko C2: Pohjois-Irlanti, Kreikka, Kosovo, Kypros/Viro

Lohko C3: Slovakia, Valko-Venäjä, Azerbaidžan, Kazakstan/Moldova

Lohko C4: Bulgaria, Pohjois-Makedonia, Georgia, Gibraltar

D-liigassa joukkueita onkin sitten vähemmän ja lohkoja on ainoastaan kaksi. UEFA ilmoittaa lopullisen formaattinsa ennen kesäkuuta, mutta todennäköisesti D-liigasta ei EM-kisapaikkaa takaportinkaan kautta tällä kertaa lunasteta.

D-liiga

Lohko D1: Liechtenstein, Kazakhstan/Moldova, Andorra, Latvia

Lohko D2: Malta, Cyprus/Estonia, San Marino

Nations League pyörähtää käyntiin 2. kesäkuuta. Tuon kuukauden aikana pelataan kuudesta lohko-ottelusta neljä.

Loput kaksi pelipäivää sijoittuvat syyskuun lopulle.

Yle televisioi kaikki Huuhkajien ottelut, mutta muiden lohkojen kamppailuja pääsee seuraamaan C moren kanavilta.