Arsenalista ja Barcelonasta tuttu toppari lopetti uransa – liittyy Belgian A-maajoukkueen valmennusjohtoon

© Kuva: Getty Images

Thomas Vermaelen on lopettanut pelaajauransa.

36-vuotiaan belgialaistopparin sopimus Vissel Koben kanssa päättyy tammikuun lopussa. Osapuolet eivät tehneet jatkosopimusta ja Vermaelen tiedotti lopettaneensa ammattilaisuransa.

Vermaelen muistetaan parhaiten ajastaan Arsenalissa, jonka riveissä hän pelasi vuodet 2009-14. Jatkuvista loukkaantumisongelmista urallaan kärsinyt Vermaelen edusti muun muassa myös kasvattajaseuraansa Ajaxia ja Barcelonaa.

Vermaelen pelasi Belgian A-maajoukkueessa 85 ottelua ja oli hieman yllättäenkin mukana viime kesän EM-lopputurnauksessa, jossa hän pääsi kolmesti Belgian avauskokoonpanoon. Vermaelen pelasi täydet minuutit Huuhkajia vastaan lohkovaiheen päätöskierroksella.

Vermaelen löysi välittömästi uuden työpaikan, sillä Belgian jalkapalloliitto ilmoitti perjantaina hänen nousevan A-maajoukkueen valmennusryhmään. Vermaelen toimii tästä lähtien Roberto Martínezin apuvalmentajana.

Martínezin valmennusryhmä saattaa muuttua pian enemmänkin, sillä siihen kuuluva Thierry Henry on Bordeaux’n ykkösehdokas uudeksi päävalmentajakseen. Lue lisää täältä.

Pariisin UCL-finaalissa mahtivalueta! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️