Barcelonan seurapomo vahvisti: Jättihankinnalle näytettiin ovea – ”Hänen on lähdettävä seurasta mahdollisimman pian”

© Kuva: Getty Images

Barcelonan jalkapallojohtaja Mateu Alemany on vahvistanut, että laitahyökkääjä Ousmane Dembéléä on kehotettu jättämään seura pikimmiten.

Alemany kommentoi ranskalaislaiturin tilannetta, kun Barcelona julkisti kokoonpanonsa torstai-illan cup-otteluun Athletic Bilbaota vastaan. Dembélén, 24, nimeä ei pelaajalistasta löydy.

Barcelona ja Dembélé ovat pitkään neuvotelleet jatkosopimuksesta tuloksetta. Ranskalaistaiturin nykyinen diili päättyy ensi kesänä, ja lehtitietojen mukaan Dembélén ja hänen edustajiensa vaatimukset ovat olleet Barcelonalle aivan liikaa.

Jos Dembéle ei siirry Barcelonasta tämän kuun siirtoikkunassa pois, hän vaihtaa ensi kesänä seuraa sopimuksettomana pelaajana, eli toisin sanoen Barcelona ei saisi hänestä siirtokorvausta.

– Aloitimme neuvottelut Ousmanen ja hänen agenttiensa kanssa heinäkuun tienoilla, kommentoi Alemany Goalin mukaan.

– Koko tämän ajan, lähes seitsemän kuukautta, olemme keskustelleet. Barça on tehnyt erilaisia tarjouksia. Olemme yrittäneet löytää keinon, jolla pelaaja voisi jatkaa kanssamme, ja hänen agenttinsa ovat järjestelmällisesti hylänneet nämä tarjoukset.

– Ymmärrämme Dembélén päätöksen olla jatkamatta Barçassa ja olemme ilmoittaneet päätöksestämme [jättää hänet pois kokoonpanosta].

– Haluamme pelaajia, jotka ovat sitoutuneita tähän seuraan ja olemme kertoneet hänelle, että hänen on lähdettävä seurasta mahdollisimman pian.

Dembélé siirtyi Barcelonaan kesällä 2017 Borussia Dortmundista 140 miljoonan euron korvauksella, mikä tekee hänestä yhden kaikkien aikojen kalleimmista pelaajista.

Ranskalaislaituri ei ole kuitenkaan yltänyt Kataloniassa hintalappunsa tuomiin odotuksiin. Dembéléä on syytetty ajoittain epäammattimaisuudesta, ja hän on viettänyt pitkiä jaksoja sairastuvalla erilaisten loukkaantumisten takia. Kaikkiaan hän on esiintynyt Barcelonan paidassa 129 ottelussa tehden niissä yhteensä 31 maalia ja syöttäen 23.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.