Eredivisie-seuran maalitykki ajoi humalassa 4-vuotiaan hengiltä – seura hyllytti vasta kaksi kuukautta myöhemmin

© Kuva: Getty Images

Hollannin pääsarjassa Eredivisiessä pelaava Heracles Almelo on hyllyttänyt parhaan maalintekijänsä Rai Vloetin. Hyllytys astuu voimaan välittömästi.

Hyllytyksen syynä on yli kaksi kuukautta sitten, 14. marraskuuta tapahtunut tragedia. 26-vuotias Vloet oli osallisena auto-onnettomuudessa, jossa menehtyi 4-vuotias poika.

Vloet oli onnettomuuden aiheuttaneessa autossa liikkeellä ystävänsä kanssa. Kun poliisi tutki kuolonkolaria, kumpikin miehistä kiisti ajaneensa autoa. Poliisin tutkintapöytäkirjoista käy ilmi, että molemmat miehet olivat alkoholin vaikutuksen alaisena. Vloetin veressä oli alkoholia 1,18 promillea, kun rattijuopumuksen raja on Alankomaissa 0,5 promillea.

Lisäksi autoa ajettiin huomattavalla ylinopeudella. Raportin mukaan nopeutta oli törmäyshetkellä jopa 203 km/h. Turma tapahtui moottoritiellä, jossa nopeusrajoitus oli 130 km/h.

Heracles kertoi virallisissa lausunnoissaan Vloetin kertoneen seuralle väärää tietoa tapahtumista. Muuten se olisi hyllyttänyt hyökkääjän jo yli kaksi kuukautta sitten marraskuussa. Asioiden laita paljastui vasta, kun hollantilaislehti De Telegraaf otti yhteyttä Heraclesin edustajiin poliisin pöytäkirjojen tiimoilta.

– Kuten tänään kuulimme, Vloet ei ajanut sinä iltana mahdollisesti ainoastaan aivan liian nopeasti, vaan oli myös juonut liikaa. Kumpaakaan ei missään tapauksessa voi hyväksyä, Heraclecin toimitusjohtaja Rob Toussaint totesi.

– Onnettomuutta seuranneina viikkoina ja kuukausina Vloet on selittänyt toistuvasti meille eli työnantajalleen, ettei hän ajanut nopeammin kuin sallittu 130 km/h eikä ollut juonut enempää kuin kaksi alkoholiannosta. Näiden, sittemmin vääriksi todistettujen tietojen perusteella, Heracles on tähän saakka tehnyt hyvässä uskossa kaikki päätöksensä hyvänä työnantajana.

– Jos me seurana olisimme tienneet nämä olennaiset tiedot aiemmin, olisimme luonnollisesti päättäneet uhrin perheen ja muiden osallisten intressien perusteella välittömästi toisin emmekä olisi sallineet Vloetin pääsyä harjoituksiin emmekä otteluihin. Olemme syvästi pahoillamme, että perheen on täytynyt selvitä myös tästä traumaattisen onnettomuuden lisäksi. Seura ottaa pian taas yhteyttä perheeseen. He ovat ajatuksissamme, Toussaint jatkoi.

Rai Vloet on ollut sekä viime että tällä kaudella Heraclesin paras maalintekijä tehtyään 48 ottelussa joukkueelle 22 maalia. Hän oli onnettomuudesta lähtien poissa joukkueensa vahvuudesta, kunnes pelasi jälleen viime viikon lauantaina 25 minuuttia ottelussa Nijmegeniä vastaan. Fanit arvostelivat suuresti joukkueen päätöstä peluuttaa Vloetia.

Rai Vloet on suurseura PSV Eindhovenin kasvatti, joka on pelannut Hollannin nuorisomaajoukkueissa useita kymmeniä otteluita.

Lähde: Transfermarkt

Pariisin UCL-finaalissa mahtivalueta! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️