Saksan maajoukkuehyökkääjä Karim Adeyemin siirto Borussia Dortmundiin näyttää jälleen entistä varmemmalta.

Skyn mukaan Dortmund ja RB Salzburg ovat tällä viikolla aloittaneet konkreettiset neuvottelut Adeyemin, 20, siirrosta. Dortmundin urheilujohtaja Michael Zorc sekä kesällä hänen paikkansa täyttävä Sebastian Kehl kävivät maanantaina Itävallassa neuvottelemassa Salzburgin seurajohdon kanssa.

[readmore from=Borussia-Dortmund]

RB Salzburgin sopimuspelaajiin kesästä 2018 lähtien kuulunut Adeyemi on jo aiemmin itse tehnyt selväksi, että hän haluaa siirtyä Dortmundiin, vaikka hänen perässään ovat olleet myös RB Leipzig sekä Paris Saint-Germain.

Dortmundin nykyinen kärkipelaaja Erling Braut Håland lähtee seurasta tulevana kesänä likipitäen varmasti, ja Adeyemista kaavaillaan hänen korvaajaa. Se olisi jo toinen kerta Adeyemin toistaiseksi lyhyehkön ammattilaisuran aikana, kun hän astuu Hålandin valtaviin saappaisiin. Ensimmäisen kerran näin tapahtui tammikuussa 2020, kun Håland siirtyi Dortmundiin ja RB Salzburg kutsui Adeyemin välittömästi takaisin lainaltaan.

Viime syyskuussa Saksan A-maajoukkueessa debytoinut Adeyemi on noussut kuluvan kauden aikana pinnalle esiintyen vakuuttavasti muun muassa Mestarien liigassa. Kaikki kilpailut mukaan lukien hän on pelannut 28 ottelussa ja viimeistellyt niissä yhteensä 18 maalia.