Tanskan ja Suomen välinen miesten EM-kisojen ottelu valittiin torstaina urheilugaalassa viime vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi.

Huuhkajille ottelu oli miesten maajoukkueen historian ensimmäinen peli arvoturnauksessa, mutta tunnelma stadionilla muuttui hetkessä juhlahumusta piinaavaan epätietoisuuteen, kun Tanskan tähtipelaaja Christian Eriksen sai sydänpysähdyksen.

Ottelu keskeytettiin, ja Erikseniä elvytettiin kentällä. Noin tunti tapahtuneen jälkeen Euroopan jalkapalloliitto UEFA ja Tanskan jalkapalloliitto DBU ilmoittivat, että Eriksen on sairaalassa hereillä ja vakaassa tilassa.

Stadionilla paikalla olleiden suomalais- ja tanskalaiskannattajien yhtenäisyys sai huomiota maailmanlaajuisesti. Huuhkajien kannattajat aloittivat laulamaan ”Christian”, johon tanskalaiset vastasivat huutamalla ”Eriksen”.

Tanskan ja Suomen ottelua jatkettiin tilanteen rauettua, ja Huuhkajat eteni historialliseen voittoon arvokisoissa. Joel Pohjanpalo iski ottelun ainoan osuman 59. minuutilla ja Lukas Hradecky torjui varttia myöhemmin Pierre-Emile Højbjergin laukoman rangaistuspotkun.

Hiljattain Eriksen kertoi, että hän aikoo jatkaa uraansa ja haluaa pelata loppuvuodesta Qatarin MM-kisoissa.

– Monenlaisia tunteita koettiin tuon pelin aikana. Jännitystä tietenkin, ensimmäistä kertaa oltiin arvokisoissa mukana. Järkytystä, ajatellen mitä Christian Eriksenille tapahtuu. Helpotusta, kun hän tilanteesta selvisi. Ja draamaa, mitä siinä pelin aikana muutenkin tapahtui, kertasi Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva gaalassa.

– Mutta lopputulema oli se, että koettiin iloa ja syvää riemua. Se mikä kuuluu urheiluun olennaisena, on vastustajan kunnioittaminen, toisen kunnioittaminen, yhteisöllisyys, empatia – ja sitä mielestäni joukkueemme ja fanimme osoittivat ottelun ja Christian Eriksenin tapauksen aikana.

– Se kosketti minua ja varmaan suomalaisia katsojia ja urheiluyleisöä ylipäätään.

LUE MYÖS: