Tammikuun siirtoikkuna sulkeutuu tänään Euroopan tärkeimmissä jalkapallosarjoissa. Vuoden ensimmäinen kuukausi on tarjonnut jo tähän mennessä varsin mielenkiintoisia suomalaispelaajien liikkeitä, mutta tänäänkin on lupa odottaa tapahtumia.

Kaikkein lähimpänä lienee Huuhkajien hyökkääjä Marcus Forssin lainasiirto. 22-vuotias Forss on jäänyt Valioliigan Brentfordissa hyvin niukalle peliajalle, ja hänelle uskotaan haettavan peliminuutteja sarjatasoa alempaa. Forssin uudeksi seuraksi huhutaan vahvimmin Mestaruussarjan Hull Cityä.

Myös toinen Brentfordin pelaajalistoilla oleva suomalaispelaaja Jaakko Oksanen saattaa lähteä vielä tänään lainalle. 21-vuotias Oksanen siirtyi kesän Deadline Dayna lainapestille skotlantilaiseen Greenock Mortoniin, mutta palasi sieltä tammikuussa takaisin Brentfordiin. On hyvin mahdollista, että siirtotakarajalla järjestyy jälleen uusi siirto – laina tai pysyvä siirto. Sopimusta Brentfordin kanssa on enää ensi kesään.

Lainalle saattaa lähteä myös skotlantilaiseen St. Johnstoneen kesällä siirtynyt Eetu Vertainen. Vertainen on jäänyt joukkueessa hyvin vähäiselle peliajalle, ja hänenkin on uskottu hakevan vastuuta jostain muualta. Mahdollista on, että myös Chelsean organisaatioon kuuluva Lucas Bergström lähtee hakemaan peliaikaa lainapestin kautta.

Kestohuhuna vähän jokaisessa siirtoikkunassa on ollut Rangersin keskikenttäpelaaja Glen Kamara. Viime aikoina Kamaraa koskevat huhut ovat kuitenkin vaimenneet, joten voi olla, että suomalainen pelaa ainakin kesään saakka edelleen Rangersin miehistössä. Päivitys 31.1. kello 13.35: Kamaran Aston Villa -huhu onkin edelleen elossa.

Huuhkajien laitapuolustaja Niko Hämäläisen on arveltu lähtevän QPR:stä, sillä roolia lontoolaisseuran edustusjoukkueessa ei vaikuta löytyvän. Hämäläistä on huhuttu vahvimmin Djurgårdeniin. Varsinaista kiirettä Ruotsiin siirtymisellä ei sinänsä ole, sillä Allsvenskanin siirtoikkuna pysyy auki maaliskuun loppuun saakka.

Keskikenttäpelaaja Robert Tayloria on puolestaan huhuttu MLS-seura Inter Miamiin. Siirto on juorujen mukaan vireillä, mutta tämänkään kanssa ei ole hoppua, sillä MLS:nkin siirtoikkuna on auki vielä pitkään.

Konkreettisia huhuja ei juuri muista suomalaispelaajista liiku, mutta yllätyksiäkin siirtoikkuna usein tuo tullessaan. Mahdollisia ”puskista tulevia” pelaajasiirtoja voisivat olla vaikkapa Robert Ivanov tai Onni Valakari. Myös Joni Kaukon nopeaa lähtöä intialaisesta ATK Mohun Baganista on väläytelty.

[readmore from=Suomalaisten-siirtouutiset]

Ulkomaalaisista pelaajista suurimman huomion kohteena ovat tänään ainakin Ousmane Dembélé, Pierre-Emerick Aubameyang ja Dejan Kulusevski. Dembélén hankinnasta neuvottelee PSG ja Aubameyang on vastavuoroisesti Barcelonan kiikarissa. Ruotsin maajoukkuepelaaja Kulusevski on hyvin lähellä siirtoa Juventuksesta Tottenhamiin.

Tammikuun siirtoikkuna on ollut etenkin koronapandemian huomioon ottaen yllättävänkin vilkas, ja rahaa on liikkunut suurseurojen välillä melko runsaasti. Vaikuttaa siltä, että isoja kauppoja tullaan näkemään vielä siirtotakarajallakin.