22-vuotias laitahyökkääjä Timo Stavitski on purkanut sopimuksensa ranskalaisen SM Caenin kanssa. Caen kirjoittaa sopimuksen purusta kotisivuillaan.

Kirkkonummelaislähtöinen Stavitski siirtyi Caeniin kovalla kohulla ja muhkealla 600 000 euron siirtokorvauksella RoPS:sta tammikuussa 2018. Hän pelasi jo keväällä 2018 Ligue 1:ssa yhdeksän ottelua. Lisäksi Stavitski pelasi kahdessa Ranskan Cupin ottelussa ja teki toisessa niistä ainoan maalinsa Caenin virallisissa otteluissa.

Kaudella 2018-2019 Stavitski pelasi Caenissa enää yhden ottelun, jossa minuutteja kertyi 13. Sitten hänet lainattiin kroatialaiseen NK Osijekiin, jossa suomalainen pelasi vain yhden pelin.

Viimeksi Stavitski on pelannut kilpailullisia otteluita kaudella 2020-2021, jonka hän vietti lainalla Hollannin toisen sarjaportaan Maastrichtissa. Otteluita kertyi kaikkiaan 13.

Toimittaja Guillaume Lainén mukaan Stavitski palaa seuraavaksi Suomeen. Nähtäväksi jää, solmisiko hän sopimuksen jonkin veikkausliigaseuran kanssa. Kaikki tähänastiset 29 veikkausliigapeliään HJK:n kasvatti on pelannut RoPS:ssa.

[readmore from=Stavitski-Timo]

Yli 30 juniorimaaottelua pelanneen Stavitskin lupaavaa uraa ovat jarruttaneet pahemman kerran erilaiset loukkaantumiset. Hänen piti viettää kausi 2019 lainalla RoPS:ssa, mutta epäonnistunut nivusleikkaus pitkitti toipumista useilla kuukausilla ja pilasi koko vuoden. Sen jälkeenkään Stavitski ei ole saanut pelata ilman terveyshuolia.

Viime lokakuussa hän palasi tosin hetkeksi harjoittelemaan ja pelaamaan Caenin reservijoukkueen mukana, mutta loukkaantui pian uudelleen. Nyt sopimus on purettu.

Stade Malherbe Caen

@SMCaen
🔚 Fin de l'aventure pour Timo Stavitski au @SMCaen.

#SMCaen #TeamSMC

Guillaume Lainé

@gui_tog
#SMCaen Le milieu de terrain originaire de Granville Loup Hervieu, qui s’en va à Mandel United en D3 belge, et l’attaquant Timo Stavitski, qui repart en Finlande, ont résilié leurs contrats avec Malherbe #mercato @sports_ouest