Nuoren suomalaispelaajan aika ranskalaisseurassa on ohi – löytyykö uusi seura Suomesta?

© Kuva: Juha Tamminen

22-vuotias laitahyökkääjä Timo Stavitski on purkanut sopimuksensa ranskalaisen SM Caenin kanssa. Caen kirjoittaa sopimuksen purusta kotisivuillaan.

Kirkkonummelaislähtöinen Stavitski siirtyi Caeniin kovalla kohulla ja muhkealla 600 000 euron siirtokorvauksella RoPS:sta tammikuussa 2018. Hän pelasi jo keväällä 2018 Ligue 1:ssa yhdeksän ottelua. Lisäksi Stavitski pelasi kahdessa Ranskan Cupin ottelussa ja teki toisessa niistä ainoan maalinsa Caenin virallisissa otteluissa.

Kaudella 2018-2019 Stavitski pelasi Caenissa enää yhden ottelun, jossa minuutteja kertyi 13. Sitten hänet lainattiin kroatialaiseen NK Osijekiin, jossa suomalainen pelasi vain yhden pelin.

Viimeksi Stavitski on pelannut kilpailullisia otteluita kaudella 2020-2021, jonka hän vietti lainalla Hollannin toisen sarjaportaan Maastrichtissa. Otteluita kertyi kaikkiaan 13.

Toimittaja Guillaume Lainén mukaan Stavitski palaa seuraavaksi Suomeen. Nähtäväksi jää, solmisiko hän sopimuksen jonkin veikkausliigaseuran kanssa. Kaikki tähänastiset 29 veikkausliigapeliään HJK:n kasvatti on pelannut RoPS:ssa.

Yli 30 juniorimaaottelua pelanneen Stavitskin lupaavaa uraa ovat jarruttaneet pahemman kerran erilaiset loukkaantumiset. Hänen piti viettää kausi 2019 lainalla RoPS:ssa, mutta epäonnistunut nivusleikkaus pitkitti toipumista useilla kuukausilla ja pilasi koko vuoden. Sen jälkeenkään Stavitski ei ole saanut pelata ilman terveyshuolia.

Viime lokakuussa hän palasi tosin hetkeksi harjoittelemaan ja pelaamaan Caenin reservijoukkueen mukana, mutta loukkaantui pian uudelleen. Nyt sopimus on purettu.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.