Helmikuussa 23 vuotta täyttävä suomalaispelaaja Nikolas Saira on siirtynyt jatkamaan pelaajauraansa Italiassa. Sairan uusi seura Olbia Calcio tiedotti puolitoistavuotisesta sopimuksesta perjantai-iltana näyttävän Twitter-videon myötä.

Olbia Calcio pelaa Italian kolmannella sarjatasolla Serie C:ssä, ja Saira suoritti debyyttinsä kyseisessä sarjassa heti sunnuntaina. Hän tuli kentälle 84. peliminuutilla vieraspelissä Cesenaa vastaan. Taululla komeilivat jo tuolloin Cesenan 3-0-voittolukemat.

Helsingissä syntynyt Saira pelasi juniorina FC Hongassa ja FC Espoossa, kunnes sai sopimuksen Veikkausliigassa pelanneeseen HIFK:hon kaudelle 2017. Pääsarjadebyytti tapahtui 18-vuotiaana.

Kaikkiaan Saira pelasi HIFK:ssa 21 veikkausliigaottelua (1 maali) ennen kuin siirtyi viime kaudeksi AC Ouluun. Oululaisten paidassa Saira teki kolme maalia 20 pelissä ja auttoi osaltaan joukkuetta säilyttämään sarjapaikkansa.

Molemmilla laidoilla tai hyökkäyksen kärjessä pelaamaan pystyvä Saira on pelannut Suomen nuorisomaajoukkueissa 12 ottelua. Alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa häntä ei ole nähty, vaan pelit ovat tulleet nuoremmissa ikäluokissa.

Sairan uusi kotikaupunki Olbia on noin 60 000 asukkaan kaupunki, joka sijaitsee Sardinian saarella. Serie C:tä pelataan kolmessa 60 joukkueen lohkossa, ja Olbia Calcio on lohkossa B. Tällä hetkellä Olbian sijoitus lohkossaan on yhdeksäs. Viime kaudella se sijoittui A-lohkon 13:nneksi.

Olbia Calcio

@olbiacalcio
🇫🇮Millon me aloitetaan?
✍️Nikolas #Saira 2023.
➡️ tinyurl.com/ykhhpsu6