Huuhkajien toppari Daniel O’Shaughnessy hyvästeli entisen seuransa HJK:n marraskuussa ja siirtyi joulukuun alussa Saksan 2. Bundesliigassa pelaavaan Karlsruher SC:hen. Peliluvan suomalainen sai vuodenvaihteessa ja pelasi täydet minuutit heti kahdessa ensimmäisessä ottelussaan.

O’Shaughnessy kertoi mietteitään alusta Saksassa Palloliiton kotisivuilla julkaistussa haastattelussa.

– Tulin joulukuun alussa ja harjoittelin kaksi viikkoa joukkueen kanssa sekä tutustuin seuraan. Opin tuntemaan pelaajia ja valmentajia ja miten täällä toimitaan. Tammikuussa menimme Espanjaan treenileirille ja sitten jatkoimme kautta täällä, O’Shaughnessy kertoi.

– Tosi hyvin on käynnistynyt. Olemme pelanneet kaksi virallista peliä ja olen päässyt pelaamaan niissä täydet minuutit. Pelit ovat menneet ihan hyvin, mutta tietenkin kehitettävääkin on.

O’Shaughnessyn mukaan Karlsruhe halusi hänet joukkueeseensa jo syksyllä, joten yllätyksenä suuri luottamus ei tullut. Karlsruhe on perinteinen seura, jolla on historiassaan myös menestystä, mutta Bundesliigassa se on pelannut viimeksi kaudella 2008-2009. Nyt KSC on 2. Bundesliigassa kymmenentenä, mutta nousuhaaveita ei vielä ole heitetty. Eroa karsijan paikalla olevaan Werder Bremeniin on yhdeksän pistettä, mutta Karlsruhe on pelannut ottelun vähemmän.

– Sarja on tiukka ja olemme iskuetäisyydellä. Peli kerrallaan eteenpäin ja pyrimme voittamaan mahdollisimman paljon, jotta loppukeväästä taistelisimme ainakin sijoista 3-7. Emme halua olla vain keskikastissa, vaan lähdetään haastamaan paikasta nousukarsintoihin.

O’Shaughnessy on saanut huomata, että ratkaisut pitää tehdä 2. Bundesliigassa nopeammin kuin Veikkausliigassa.

[readmore from=OShaughnessy-Daniel]

– Tilannenopeus on ihan eri eikä aikaa päätöksenteolle ole niin paljon kuin Veikkausliigassa. Veikkausliigassakin on taitavia pelaajia, ettei taitotasossa jäädä niin paljon, mutta päätökset täytyy tehdä paljon nopeammin. Jos aikailee pallon kanssa, niin vastustaja tulee heti kiinni.

Menestystä Karlsruhe tavoittelee myös Saksan Cupissa, sillä se on raivannut tiensä Saksan Cupissa kahdeksan parhaan joukkoon. Puolivälieräparit arvotaan ensi sunnuntaina.