Konferenssiliigan historian ensimmäinen lohkovaihe saatiin päätökseen joulukuussa. Mukana oli HJK:n lisäksi muutenkin suomalaisväriä, kuten kyproslaisen Anorthosis Famagustan toppari Paulus Arajuuri.

Arajuuri pelasi Anorthosisin paidassa kaikissa Konferenssiliigan lohkovaiheen otteluissa. Suomalaistoppari urakoi kaikissa paitsi yhdessä Flora-kohtaamisessa täydet minuutit.

Vastuuta tuli runsaasti, ja Arajuuri oli myös tärkeä palanen joukkueen puolustuslinjassa. Arajuuri kruunattiin Konferenssiliigan lohkovaiheen eniten taklauksia tehneeksi pelaajaksi. Arajuuri taklasi 14 kertaa kuudessa pelaamassaan ottelussa.

Anorthosis jäi kuitenkin lohkossaan kolmanneksi, kahden pisteen päähän Partizanista. Näin ollen jatkopeleissä ei suomalaisen taklauksia nähdä.

Kyproksen pääsarjassa Arajuuren edustama Anorthosis on 14 ottelukierroksen jälkeen neljäntenä, seitsemän pistettä sarjaa johtavaa Apollonia perässä. A-maajoukkueuransa viime syksynä päättänyt Aarajuuri on ollut lähes poikkeuksetta avauskokoonpanossa.

Kyproksen pääsarjassa on vahva suomalaisedustaus. Pafosin hyökkäävä keskikenttäpelaaja Onni Valakari on tehnyt sarjassa seitsemän maalia ja roikkuu sarjan maalipörssin jaetulla kolmannella sijalla. Sarjan maalipörssiä sen sijaan johtaa Doxan kapteeni Berat Sadik yhdeksällä osumallaan.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

UEFA Conference League

@europacnfleague
🇫🇮 Paulus Arajuuri made more tackles than any other player in the group stage

@anorthosisfc | #UECL