Muun muassa Real Madridia ja Manchester Cityä urallaan edustaneen brassitähden Robinhon raiskauksesta saama tuomio pysyi voimassa. BBC kertoi keskiviikkona, että Robinho on hävinnyt viimeisen vetoomuksensa tuomion kumoamiseksi. Tuomio on nyt lopullinen, eikä siitä voi valittaa.

Robinho ja viisi muuta brasilialaista tuomittiin syyllisiksi 22-vuotiaan albanialaisnaisen joukkoraiskaukseen yökerhossa jo vuonna 2017. Eilen Rooman korkein oikeus päätti pitää 37-vuotiaan Robinhon yhdeksän vuoden vankeustuomion voimassa. Sama päätös tehtiin myös edellisessä valituskäsittelyssä joulukuussa 2020.

Joukkoraiskaus tapahtui Milanossa vuonna 2013.

BBC pitää epätodennäköisenä, että Robinho joutuu vankeustuomiotaan istumaan, sillä hän asuu ja oleskelee Brasiliassa, eikä Brasilian perustuslaki salli kansalaisten luovuttamista toiseen maahan vankeustuomiota varten. Italian oikeuslaitos voi tosin pyytää Brasilialta sitä, että Robinho määrättäisiin kärsimään vankeusrangaistustaan brasilialaisessa vankilassa.

100 A-maaottelua Brasilian paidassa pelannut Robinho aloitti uransa Santosissa, ennen kuin siirtyi Real Madridiin vuonna 2005. Sieltä hän siirtyi Manchester Cityyn vuonna 2008 silloisella Englannin siirtoennätyksellä. Raiskaus tapahtui ajanjaksolla, kun Robinho edusti AC Milania vuosina 2010-2014.

Italiasta lähdettyään Robinho on edustanut kiinalaista Guangzhou Evergrandea, brasilialaisia Santosta ja Atlético Mineiroa sekä turkkilaisia Sivassporia ja Basaksehiria, kunnes hän palasi Santosiin viiden kuukauden pituisella sopimuksella lokakuussa 2020. Sopimuksessa oli jatko-optio vuoden 2022 loppuun saakka.

[readmore from=Robinho]

Sopimus sai kuitenkin äänekästä kritiikkiä osakseen ja muun muassa yksi Santosin tärkeistä sponsoreista päätti yhteistyön seuran kanssa nimittäen sopimusta ”epäkunnioittavaksi naisia kohtaan”. Monet muut sponsorit uhkasivat samalla toimenpiteellä. Niinpä Santos päätti hyllyttää Robinhon oikeuskäsittelyn ajaksi, eikä hän ole pelannut sitten vuoden 2020.

Brittilehti Guardian paljasti lokakuussa 2020 julkaisemassaan jutussa otteita Robinhon viestienvaihdosta ystäviensä kanssa. Viestejä on käytetty todistusaineistona oikeudessa. Yhdessä viestissä Robinho kirjoitti ystävälleen: ”Nauran, koska minua ei voisi vähempää kiinnostaa. Nainen oli ympäripäissään eikä hänellä ole aavistustakaan siitä, mitä tapahtui”. Toisessa viestissä Robinho väitti, ettei ”hänen peniksensä laittaminen naisen suuhun merkinnyt seksiä”.