Huuhkajien pelaajaringissä vaikuttaisi olevan jatkossakin (ainakin) kolme MLS-pelaajaa, vaikka Jukka Raitala palasikin kaudeksi 2022 Suomeen, ja Niko Hämäläinen ainakin toistaiseksi takaisin Eurooppaan. Lassi Lappalaisen ja Robin Lodin tavoin Atlantin taakse on nimittäin siirtymässä keskikenttäpelaaja Robert Taylor.

Taylorin edustama SK Brann putosi viime kauden päätteeksi Eliteserienistä dramaattisten vaiheiden jälkeen Taylorin epäonnistuttua ratkaisevassa rangaistuspotkussa. Siitä lähtien on oletettu, että Taylor vaihtaa uuteen seuraan, ja nyt tuo osoite vaikuttaa löytyvän MLS:stä.

Seura, johon Taylor on siirtymässä, on Inter Miami. Asiasta kertoo Nettavisenin toimittaja Stian André de Wahl Twitterissä. De Wahlin mukaan Brann on hyväksynyt Inter Miamin tekemän tarjouksen Taylorista. Sopimuksen julkaisu on enää yksityiskohtia vaille valmis.

Brannin urheilujohtaja Jimmi Nagel Jacobsen on vahvistanut paikallislehti BT:lle, että Taylor on saanut luvan matkustaa pois Espanjassa pidettävältä Brannin harjoitusleiriltä torstaina.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Stian André de Wahl

@StianWahl
Brann har nå akseptert et bud på Robert Taylor fra Inter Miami, ifølge Nettavisens opplysninger. Finnen er detaljer unna en overgang til MLS-klubben. Sportssjef Jimmi Nagel Jacobsen bekrefter til BT at Taylor har fått lov til å reise fra lagets treningsleir torsdag.

Tayloria odottaa Inter Miamin työyhteisössä moni todellinen jalkapallolegenda. Kaksi kautta MLS:ssä pelanneen Inter Miamin pääomistaja ja puheenjohtaja on Manchester Unitedin seuraikoni David Beckham. Joukkueen päävalmentajaksi puolestaan palkattiin vuosi sitten toinen Unitedin legenda Phil Neville.

[readmore from=Taylor-Robert]

Inter Miamin tunnetuin pelaaja ja keulakuva on 34-vuotias argentiinalaishyökkääjä Gonzalo Higuaín, joka on pelannut aiemmin muun muassa Real Madridissa, Napolissa ja Juventuksessa. Myös Kieran Gibbs (ex-Arsenal) ja Blaise Matuidi (PSG ja Juventus) ovat suurelle yleisölle varsin tuttuja nimiä.

Beckham saattaa tuoda tulevina vuosina seuraan muitakin jalkapallomaailman supertähtiä, sillä juuri Inter Miami on seura, joka mainitaan usein spekulaatioissa muun muassa Lionel Messin kaltaisten megastarojen uran loppuvuosien seurana. Seuraava hankinta saattaa kuitenkin olla 27-vuotias, 112 ottelua Norjan pääsarjassa pelannut suomalainen Robert Taylor.