Saksan Cupin eli DFB-Pokalin kausi on ollut varsin yllätyksellinen. Kahdeksan parhaan joukkoon selvisi yhtä monta joukkuetta 2. Bundesliigasta kuin 1. Bundesliigastakin – neljä kumpaisestakin.

Myös suomalaisittain cupissa riittää jännättävää, sillä puolivälierissä nähdään kaksi suomalaispelaajan joukkuetta. Ei kuitenkaan Lukas Hradeckyn Bayer Leverkusenia tai Fredrik Jensenin Augsburgia, vaan toisella sarjatasolla pelaavat Hamburger SV ja Karlsruher SC. HSV:tä edustaa Pikkuhuuhkajien Anssi Suhonen ja KSC:tä seuraan joulukuussa siirtynyt Huuhkajien toppari Daniel O’Shaughnessy.

Puolivälierien otteluparit arvottiin sunnuntai-iltana, ja tulos oli suomalaisittain varsin mielenkiintoinen, sillä HSV ja Karlsruhe arvottiin vastakkain. Jompikumpi suomalaisista etenee siis cupissa ainakin välieriin. Kaupunkien välillä on 623 kilometrin etäisyys, joten kotiedun merkitystä ei voi aliarvioida.

Onnetar tarjoili myös yhden pääsarjaseurojen keskinäisen. Siinä Bochum saa vieraakseen Freiburgin. Ottelusta Union Berlin-FC St. Pauli on varmasti myös odotettavissa laadukas ja hyvätunnelmainen tapahtuma. Kulttiseura St. Pauli johtaa tässä vaiheessa kautta 2. Bundesliigaa.

[readmore from=Saksan-Cup]

Cupin kenties suurin suosikki tässä vaiheessa monien muiden suurseurojen pudottua on RB Leipzig. Se vierailee seuraavaksi Hannoverissa. RB Leipzig tavoittelee kilpailusta seurahistoriansa ensimmäistä merkittävää pokaalia.

Puolivälieräottelut pelataan 1. ja 2. maaliskuuta. Välierät ovat vuorossa 19. ja 20.4., ja Berliinin Olympiastadionilla pelattava loppuottelu 21.5.

DFB-Pokal

@DFB_Pokal
Das sind sie: Unsere diesjährigen Viertelfinalpaarungen❗ 🏆
Auf welches Spiel freut ihr euch am meisten? 🔥

#DFBPokal #BERLIN2022 | @TARGOBANK