Suomen Cupin seuraava arvonta heti torstaina – näin 2. kierroksen arvonta järjestetään

© Kuva: Getty Images

Miesten uudistettu Suomen Cup tarjosi ensimmäisen kerran tällä kaudella jännitystä viime torstaina, kun pari tuntia kestäneessä tilaisuudessa arvottiin kierrosten 0 (tasauskierros) ja 1 otteluparit. Ensimmäisistä arvonnoista voi lukea lisää täältä.

Seuraavaa arvontaa ei tarvitse odottaa pitkään, sillä se on edessä heti huomenna torstaina. Tuolloin arvotaan 2. kierroksen mahdolliset otteluparit. Kello 13 alkavaa arvontaa voi tälläkin kertaa seurata suorana Veikkaus-TV:stä.

Palloliitto tiedotti keskiviikkona kotisivuillaan, miten 2. kierroksen arvonta etenee. Lopullisia ottelupareja ei voida vielä tietää, sillä ykköskierroksen ottelut ovat vielä pelaamatta. Myös 2. kierroksella alempisarjalainen saa kotiedun, joten kotijoukkuekin ratkeaa monissa ottelupareissa vasta 1. kierroksen otteluiden jälkeen.

Kaiken kaikkiaan kakkoskierroksella pelaa 116 joukkuetta, joten ottelupareja on 58. Maantieteelliset etäisyydet pysyvät edelleen pieninä, sillä arvonnassa käytetään samoja arvontakoreja kuin kierroksella 1. Ainoastaan pääkaupunkiseudun korit 2 ja 3 on yhdistetty yhdeksi koriksi 2.

Kierroksen 2 arvontakorit ovat:
Kori 1: Ahvenanmaa, Turku, Raasepori, Salo, Länsi-Uusimaa (16 joukkuetta)
Kori 2: Pääkaupunkiseutu (38 joukkuetta)
Kori 3: Lahti, Kymenlaakso, Etelä-Karjala, Keski-Uusimaa (18 joukkuetta)
Kori 4: Pori, Rauma, Tampere, Häme (16 joukkuetta)
Kori 5: Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa (8 joukkuetta)
Kori 6: Pohjois-Karjala, Keski-Suomi, Etelä-Savo (8 joukkuetta)
Kori 7: Pohjois-Savo, Kainuu (6 joukkuetta)
Kori 8: Pohjois-Pohjanmaa, Lappi, Kemi-Tornio (6 joukkuetta)

Poikkeuksen muodostavat kolme otteluparia, jotka on siirretty toisiin arvontakoreihin ottelumäärien tasoittamiseksi. Nämä ottelut ovat korista 4 koriin 1 siirretty ottelu nro 113 LLuja – LaVe/KPR, korista 6 koriin 3 siirretty ottelu nro 130 KAJO – Huima/Urho, ja korista 5 koriin 8 siirretty ottelu 122 KJV/Kanu – Black Eagles

Arvonta suoritetaan kahdessa osassa, joiden välissä on pieni tauko. Korit 1, 3, 4 ja 8 arvotaan kello 13 alkaen ja loput neljä koria kello 13.50 alkaen.

Suomen Cupin kierros 0 pelataan 29.1.–20.2., ensimmäinen kierros 29.1.–9.3. ja toinen kierros 5.2.–30.3.

Huhtikuussa pelattavalle kolmannelle kierrokselle etenevät 58 joukkuetta voivat saada jo erittäin kovia vastuksia, sillä tuolloin mukaan tulevat kaikki mukaan ilmoittautuneet Kakkosen joukkueet, kaikki 12 Ykkösen joukkuetta sekä kuusi Veikkausliigan seuraa. Tälläkin kierroksella käytetään yhä maantieteellisiä koripainotuksia. Alempisarjalainen saa tällöin edelleen kotiedun.

Ensimmäisille Suomen Cupin otteluille ollaan jo alettu määritellä pelipäiviä. Tähän mennessä varhaisin kalenteriin asetettu ottelu on 12.2. pelattava Olarin Kiksi-FC Espoo.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.