Turkkilaisjätin kausi ennätysmäisen surkea – taistelee historiallista putoamista vastaan

© Kuva: Getty Images

Turkin ehdottomiin suurseuroihin lukeutuvan Galatasarayn kuluva kausi on sujunut suorastaan surkeasti.

Normaalisti Turkin pääsarjamestaruudesta vuosittain taisteleva Galatasaray on parhaillaan sarjassa vasta 15. sijalla.

Putoamisviivan huonompi puoli on vain kolmen pisteen päässä. Istanbulilaisjätti ei ole koskaan pudonnut Turkin pääsarjasta.

Mittavan seurahistoriansa aikana 22 kertaa Turkin pääsarjamestaruuden voittanut Galatasaray on jäänyt jo 27 pisteen päähän sarjaa johtavasta Trabzonsporista.

Huomionarvoista on se, että kuluvalla kaudella komeat kahdeksan maalia sarjassa tehneen Joel Pohjanpalon edustama Rizespor on vain viiden pisteen päässä Galatasaraysta. Seurat kamppailevat siten tällä kaudella samoista sijoista, vaikka ennen kautta sen piti olla käytännössä mahdotonta.

Galatasaray on hävinnyt neljä peräkkäistä ottelua ja legendaarinen turkkilaisvalmentaja Fatih Terim sai lähtöpassit joukkueen peräsimestä.

Galatasaray antoi Terimille potkut hiljattain sen jälkeen, kun Turkin toiseksi korkeimman sarjatason häntäpäässä majaileva Denizlispor pudotti jättiläisen Turkin cupista.

Espanjalaisluotsi Domènec Torrent saapui Terimin korvaajaksi ja yrittää pelastaa Galatasarayn historialliselta putoamiselta. Pesti ei ole käynnistynyt hyvin, sillä Galatasaray on hävinnyt kaikki kolme sarjaotteluaan Torrentin alaisuudessa.

Vähintäänkin mielenkiintoista on myös se, että vaikka Galatasarayn kausi kotimaassa on sujunut suorastaan ala-arvoisesti, voitti seura silti Eurooppa-liigan lohkonsa häviämättä otteluakaan.

Lähde: MARCA


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.