Serie A:n loppiaisen odotetuimpiin kamppailuihin lukeutuneessa ottelussa AC Milan-AS Roma koettiin rasistinen välikohtaus. DAZN:n mukaan vierasjoukkue Roman kannattajat alkoivat laulaa Milanin Zlatan Ibrahimovicille osoitettua rasistista laulaa.

Laulu kuitenkin katkesi nopeasti, kun Roman valmentaja José Mourinho kuuli vieraskannattajien katsomonosasta kuuluneet solvaukset. Mourinho pyysi oman joukkueensa kannattajia lopettamaan, ja sen he välittömästi tekivätkin. Mourinho valmensi Zlatania Interissä kaudella 2008-2009, joten kaksikko tuntee hyvin toisensa.

AC Milan voitti ottelun 3-1. Avausmaali syntyi Olivier Giroud’n ampumasta rangaistuspotkusta 8. minuutilla. Pilkku tuomittiin VAR-tarkistuksen jälkeen. Videotallenne osoitti pallon osuneen Tammy Abrahamin käsivarteen, mutta siitä huolimatta tilanne oli erittäin tulkinnanvarainen.

2-0-johtoon Milan siirtyi 17. minuutilla. Giroud ampui ensin tolppaan, mutta Junior Messias sijoitti paluupallon tarkasti maaliin.

Lorenzo Pellegrini teki Romalle kavennuksen 40. peliminuutilla, mutta Rafael Leão muutti loppunumerot Zlatanin syötöstä 3-1:een, kun pelattiin 82. minuuttia. Zlatan oli vaihdettu kentälle viisi minuuttia aiemmin – Olivier Giroud’n tilalle – ja juuri tässä välissä rasistinen chanttikin kuultiin.

Romalla oli ottelun lopussa kentällä vain yhdeksän pelaajaa. Rick Karsdorp ajettiin ulos toisella varoituksella 74. peliminuutilla ja Gianluca Mancini niin ikään kahden lapun myötä ottelun lisäajalla. Lisäajan viidennellä minuutilla Zlatan pääsi vielä ampumaan rankkaria, mutta Rui Patricio torjui yrityksen.

Serie A:ssa piti pelata loppiaisena täysi kymmenen ottelun kierros, mutta otteluista neljä jäi lopulta pelaamatta koronatartuntojen takia.

Lähde: Football-Italia