24-vuotias Ademola Lookman edustaa jatkossa A-maajoukkuetasolla Nigeriaa. Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA tiedotti torstaina, että Lookmanille on myönnetty lupa vaihtaa edustamaansa maajoukkuetta.

Lookman oli torstainakin Leicesterin avauksessa, kun joukkue kohtasi vieraskentällä Liverpoolin. Hän on tehnyt tällä kaudella kolme maalia 15 valioliigaottelussa. Lisäksi Lookman on pelannut neljä peliä Eurooppa-liigaa. Leicesterissä hän pelaa lainalla RB Leipzigista.

Alle 19-vuotiaista alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen Lookman edusti vielä Englantia. Hän pelasi alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa 15 ottelua ja alle 21-vuotiaissa 11, ja oli voittamassa vuonna 2017 Englannille alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta. Lookman teki noissa kisoissa kolme maalia.

[readmore from=Lookman-Ademola]

A-maajoukkuetasolla Lookman ei ole kuitenkaan vielä koskaan debytoinut. Debyytti voi tapahtua aikaisimmillaan maaliskuun lopussa, kun Nigeria kohtaa MM-kisojen ratkaisevassa kaksiosaisessa jatkokarsinnassa Ghanan.

Lookman on pelannut viiden eri kauden aikana Valioliigassa yhteensä 84 ottelua. RB Leipzig maksoi hänestä kesällä 2019 Evertonille peräti 18 miljoonaa euroa. Lookman on syntynyt Lontoossa, mutta hänen molemmat vanhempansa ovat kotoisin Nigeriasta.

Lähde: Transfermarkt