Senegalissa on ollut eilen ja tänään bileet. ”Terangan leijonat” oli ollut aiemmin häviävänä osapuolena Afrikan mestaruusturnauksen loppuottelussa kaksi kertaa ja pronssiottelussa kolmesti, mutta sunnuntaina se voitti vihdoin ensimmäisen mestaruutensa. Finaalissa kaatui siihen mennessä jo kaksi rankkarikisaa voittanut Egypti tutun pitkän kaavan jälkeen.

Vaikka Senegalin koko joukkue nelosvahtia lukuun ottamatta ansaitsee leipänsä Euroopan sarjoissa, lähti ryhmä vielä matkalle kohti kotimaata juhlimaan mestaruutta kansan parissa. Chelsean maalivahti, kisojen parhaaksi maalivahdiksi valittu Edouard Mendy latasi Instagram-tililleen videon siitä, kuinka komean vastaanoton joukkue Senegalissa sai.

Kadut olivat pakkautuneet täyteen faneja sankareitaan juhlimaan, ja pelaajien todella kelpasi bussin katolla paistatella. Videoklippi näkyy alla olevassa ESPN:n twiitissä.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

ESPN FC

@ESPNFC
Unbelievable scenes 🤯

Senegal welcome the AFCON champions 🇸🇳👏

(via edou_mendy/IG)

ESPN FC

@ESPNFC
Senegal waiting for their AFCON champions 🇸🇳

AMAZING support 👏

(via @FootballSenegal)

Mendyn lisäksi turnauksen tähdistöjoukkueeseen valittiin Senegalin pelaajista puolustaja Saliou Ciss, keskikenttäpelaaja Nampalys Mendy ja hyökkääjä Sadio Mané, joka valittiin myös koko kisojen parhaaksi pelaajaksi. Tähdistön valmentaja oli Senegalin käskyttäjä Aliou Cissé.

Egypti pääsee hakemaan Senegalista revanssia jo maaliskuussa, sillä turnauksen finalistit arvottiin vastakkain Afrikan MM-karsintojen playoff-vaiheessa. Vain otteluparin voittajalle on tarjolla paikka Qatarin MM-kisoihin.

Päivitys juttuun 7.2. kello 23.55. Lisätty toinen twiitti.