Edin Džeko siirtyi viime kesänä AS Romasta Internazionaleen.

Inter myi Romelu Lukakun Chelseaan ja tarvitsi hänelle korvaajan, joten hallitseva Serie A:n mestari päätti hankkia Džekon maan pääkaupungista.

35-vuotias Džeko on vastannut odotuksiin ja ylittänytkin ne, sillä kokenut hyökkääjä pelaa hyvää kautta Simone Inzaghin alaisuudessa. Tällä kaudella on syntynyt 13 maalia ja seitsemän maalisyöttöä.

Džeko kertoi Daily Mailin haastattelussa olettaneen jäävänsä AS Romaan kuluvaksi kaudeksi. José Mourinho palkattiin AS Roman päävalmentajaksi ja Džeko lupasi valmentajalle tekevänsä kaikkensa seuran eteen.

– Kesällä sanoin heti ensimmäisenä, etten lähde minnekään. Vuotta aiemmin olin lähellä siirtyä Juventukseen ja kaksi vuotta sitten Interiin, mutta viime kesänä en odottanut lähteväni AS Romasta Mourinhon saapumisen jälkeen.

– Puhuin Mourinhon kanssa, kun hän saapui seuraan. Sanoin, että Mourinhon kaltaisen huippuvalmentajan saapuminen AS Romaan oli minulle suuri kunnia. Sanoin antavani kaikkeni hänelle ja seuralle.

AS Roma päätyi hankkimaan Tammy Abrahamin Chelseasta noin 40 miljoonalla eurolla. Se tiesi sitä, että Džekon aika AS Romassa oli tullut päätökseensä. Bosnialaiskärki ehti edustaa AS Romaa viiden vuoden ajan. 260 ottelussa syntyi 119 maalia ja 55 maalisyöttöä.

Džeko antoi ymmärtää, ettei Mourinho välttämättä pitänyt siitä, että hyökkääjä suunnitteli jo tulevaisuuttaan muissa maisemissa, vaikka sopimus AS Roman kanssa oli voimassa.

– Tiesin, että sopimukseni olisi päättynyt tämän kauden jälkeen ja sanoin Mourinholle olevani valmis antamaan kaikkeni AS Romalle, mutta samalla kysyin häneltä, voisinko kuunnella mahdollisia tarjouksia ensi kesää varten. Seuraavana päivänä AS Roma hankki Abrahamin ja Inter halusi hankkia minut.

Lähde: AS