Urheiluvaatejätti Nike on lopettanut Manchester Unitedin hyökkääjän Mason Greenwoodin sponsoroimisen, kertoo BBC.

Greenwoodin, 20, entisenä tyttöystävänä tunnettu nainen julkaisi toissa viikon sunnuntaina sosiaalisessa mediassa kuvia ja videoita verisistä kasvoistaan ja ruhjeista, jotka olivat hänen mukaansa hyökkääjän aiheuttamia. Nainen lisäsi Instagram-tililleen myös äänitallenteen, jossa mies yritti ilmeisesti pakottaa naista seksiin.

Myöhemmin samana päivänä Suur-Manchesterin alueen poliisi kertoi, että se on pidättänyt 20-vuotiaan miehen epäiltynä raiskauksesta ja pahoinpitelystä.

Myöhemmin poliisi tiedotti, että Greenwood on pidätetty myös seksuaalisesta pahoinpitelystä ja tappouhkauksista epäiltynä. Hän pääsi poliisin huostasta viime keskiviikkona takuita vastaan lisätutkimuksia odotellessa.

Manchester United ilmoitti Greenwoodin pidätyksen yhteydessä, että hyökkääjä ei osallistu toistaiseksi joukkueen harjoituksiin tai peleihin. Seura on vahvistanut Athleticille, että hänen vapauttamisensa ei vaikuta tähän päätökseen.

Nike ilmoitti aiemmin, että se on keskeyttänyt Greenwoodin sopimuksen toistaiseksi, mutta nyt se on lopettanut yhteistyön hänen kanssaan pysyvästi.

Greenwood on Manchester Unitedin oma kasvatti, joka on pelannut seuran edustusjoukkueessa 129 ottelua tehden niissä yhteensä 35 maalia ja syöttäen 12. Hänellä on sopimus seuran kanssa kesään 2025 asti.