Onko tässä kaikkien aikojen tunnelmannostatusvideo? Ajaxissa osataan nämä hommat

© Kuva: Getty Images

Tänään keskiviikkona pelataan Mestarien liigan neljännesvälierien avausosista viimeiset kaksi. Atlético Madrid saa vieraakseen Manchester Unitedin ja Benfica isännöi Portugalissa Ajaxia.

Jos jollain on vielä vaikeuksia päästä matsitunnelmaan, niin Ajax auttaa. Hollantilaisseura julkaisi Twitterissä upean videon, joka on tribuutti molempien seurojen upealle historialle. Siihen viittaa videon nimikin ”Built on history”, ”Historian varaan rakennettu”.

Samaan aikaan minimalistisella ja mahtipontisella videolla esiintyy kaksi miestä, Benfican kannattaja ja Ajaxin kannattaja. Miehet tapaavat shakkilaudan äärellä, ja sen sijaan, että tavoittelisivat pelkästään shakkimattia nappuloitaan siirtämällä, he nokittelevat toisiaan oman rakkaan seuran saavutuksilla.

Peli alkaa jo heti kovilla nimillä. Ajaxin mies liikuttaa nappulaa, jonka nimeää Zlatan Ibrahimoviciksi, ja Benfican fani vastaa Ángel Di Maríalla. Kumpikin huippupelaaja nousi futismaailman tietoisuuteen juuri näissä seuroissa.

Sitten listataan omia kasvatteja. Ajaxilta Matthijs De Ligt, Rafael van der Vaart, Dennis Bergkamp ja Clarence Seedorf. Benfican vastaus tälle nelikolle on Rúben Diasissa, João Cancelossa, Bernardo Silvassa ja João Félixissä.

Panokset kovenevat, tunnelma latautuu ja miehet nousevat jo ylös. Sitten kehutaan molempien seurojen laajaa ja uskollista fanipohjaa, intohimoa jalkapalloiluun ja kotistadionien mahtavaa tunnelmaa. Meriittien luettelukin on vakuuttavaa: Benficalla kaksi Euroopan Cupin voittoa ja 37 kansallista mestaruutta, Ajaxilla neljä euroopanmestaruutta ja 35 Eredivisie-voittoa. Kolmen tähden seuroja molemmat.

Lopulta shakkimatsi päättyy kättelyyn, mutta sitä ennen molemmat mainitsevat vielä oman seuransa kaikkein suurimman legendan. Jalkapallon ystävien tuskin tarvitsee yllättyä siitä, keitä nämä kaksi olivat.

Hieno video kerrassaan. Toivottavasti hyviä muistoja luodaan myös tänään, kun joukkueet kohtaavat kello 22 alkavassa ottelussa. Peliä voi seurata C Moren kanavilta.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.