PSG:n ehdottomiin avainpelaajiin jo pian kymmenen vuoden ajan lukeutunut Marco Verratti käväisi ranskalaislehti L’Équipen haastattelussa.

Verratti ei kuulu samaan kastiin Étienne Capouen, Carlos Velan ja myös Joona Toivion kanssa, jotka ovat julkisesti kertoneet, etteivät seuraa jalkapalloa sen suuremmin.

Capoue totesi hiljattain, ettei todellisuudessa tiedä jalkapallosta juuri mitään ja saa tietää vastustajien pelaajista vasta silloin, kun päävalmentaja Unai Emery kertoo heistä. Capoue edustaa hallitsevaa Eurooppa-liigan mestaria Villarrealia.

– Katson kaikki mahdolliset ottelut televisiosta. En koskaan ymmärrä pelaajia, jotka sanovat, etteivät katso jalkapalloa. Joskus se on vaikeaa kumppaneillemme, kun tulemme kotiin harjoituksista ja otteluista ja alamme katsoa jalkapalloa televisiosta. Se voi olla työmme, mutta rakastan sitä, Verratti muistutti.

Puolustavana keskikenttäpelaajana tunnettu Verratti on vahva pallonriistäjä ja pelinavaaja. Verratti onnistuu vain harvoin maalinteossa, mutta toisaalta se ei olekaan pelaajan ensisijainen työ. Viimeisen neljän vuoden aikana on syntynyt kolme maalia.

– En pelaa tehdäkseni maaleja. Pelaan, jotta joukkue pelaisi hyvin. PSG:ssä Kylian Mbappé, Neymar, Leo Messi ja Ángel Di María tekevät niin paljon maaleja, ettei minua tarvita siihen. Esimerkiksi Juventuksen kaltaisessa seurassa puolustajien ja keskikenttäpelaajien maalit ovat paljon tärkeämpiä, koska heillä ei ole 40 maalia kaudessa tekevää hyökkääjää.

Verratti tunnetaan pelaajana, joka tykkää ottaa riskejä pallon kanssa – myös vaarallisilla alueilla. Verratti on usein nähty harhauttamassa vastustajia oman boksinsa läheisyydessä. Verrattia aikoinaan PSG:ssä valmentanut Carlo Ancelotti ei pitänyt siitä aluksi ollenkaan.

Verratti ja Ancelotti iskevät pian yhteen Mestarien liigassa, kun PSG kohtaa Real Madridin neljännesvälierissä.

– Se on ongelma, joka minulla on ollut käytännössä kaikkien valmentajien kanssa. Ancelotti otti minut aikoinaan sivuun ja sanoi ”Marco, hyvä mies, kun sinua prässätään, sulje silmät ja potkaise pallo mahdollisimman kauas.” Myöhemmin hän sanoi minulle, että ”Ok, Marco, tee mitä haluat, koska tuo kuuluu peliisi. On samantekevää, jätänkö sinut penkille vai hyväksynkö pelitapasi sellaisena kuin se on, koska et kuitenkaan koskaan muuta sitä.”

Lähde: MARCA