Saksan A-maajoukkueessa neljä ottelua pelannut ja vasta kalkkiviivoilla vuoden 2014 maailmanmestarijoukkueesta pudonnut Max Meyer siirtyy jatkamaan uraansa Tanskan Superliigassa. FC Midtjylland tiedotti 26-vuotiaan Meyerin siirrosta myöhään maanantai-iltana.

Meyerin sopimus on kevätkauden pituinen laina, johon sisältyy osto-optio. Meyerin pelaajaoikeudet kuuluvat edelleen turkkilaiselle Fenerbahcelle, johon hän siirtyi viime syyskuun alussa. Meyer pelasi Fenerbahcessa vain 420 minuuttia yhteensä 12 kilpailullisessa ottelussa, ja teki peleissä yhden maalin.

Meyer nousi jalkapallomaailman tietoisuuteen vuonna 2013, kun hän debytoi vain 17-vuotiaana Schalken paidassa sekä Bundesliigassa että Mestarien liigassa. A-maajoukkuedebyyttikin tapahtui hyvin nuorena, vain 18 vuoden iässä.

[readmore from=Meyer-Max]

Meyer pelasi Schalkessa kaikkiaan viisi täyttä bundesliigakautta, kunnes siirtyi kesällä 2018 Valioliigan Crystal Palaceen. Hän palasi Saksaan tammikuussa 2021 tehtyään sopimuksen Kölniin. Sieltä matka jatkui syksyllä Turkkiin ja nyt siis edelleen Midtjyllandiin. Tanskalaisseura on siis Meyerille jo kolmas seura vuoden sisällä.

Vaikka keskikenttäpelaaja Meyerille on kertynyt A-maaotteluita vain neljä, voitti hän vuonna 2017 alle 21-vuotiaiden euroopanmestaruuden ja vuotta aiemmin Lontoossa olympiahopeaa, joukkueen kapteenina toimien. Toistaiseksi ainoan A-maaottelumaalinsa Meyer teki Suomea vastaan elokuussa 2016 pelatussa harjoitusottelussa.

FC Midtjylland

@fcmidtjylland
Midtbanen forstærkes med tilgangen af 26-årige Max Meyer 🔥

Han kommer fra Fenerbahce på en lejeaftale med købsoption.