Skotlannin toiseksi korkeimmalla sarjaportaalla pelaava Raith Rovers on päätynyt valtavan palauteryöpyn kohteeksi tehtyään sopimuksen hyökkääjä David Goodwillien kanssa, kertoo BBC.

Goodwillie, 32, todettiin raiskaajaksi ja määrättiin maksamaan vahingonkorvauksia siviilioikeudenkäynnissä vuonna 2017. Hän ei koskaan joutunut rikosoikeudenkäyntiin raiskausväitteestä, koska syyttäjät sanoivat, ettei näyttöä ollut riittävästi.

Raith Roversille on satanut negatiivista palautetta hyökkääjän sopimuksen myötä, ja moni on kertonut lopettavansa seuran tukemisen.

Suosituista rikosromaaneistaan tunnettu kirjailija Val McDermid on ilmoittanut, että hän lopettaa seuran kannattamisen, eikä aio enää toimia Roversin paitasponsorina.

– Ajatus siitä, että raiskaaja David Goodwillie juoksee Starks Parkin kentälle Raith Roversin paidassa, jossa on nimeni, saa minut voimaan fyysisesti pahoin, twiittasi McDermid tiistaina.

– Goodwillie ei ole koskaan ilmaissut katumuksen häivääkään tekemästään raiskauksesta, sanoi McDermid ja totesi, että hyökkääjän hankinta oli ”sydäntäsärkevä” hänelle ja monille muille kannattajille.

Raith Roversin naisten joukkueen kapteeni Tyler Rattray taas ilmoitti, että hän jättää seuran välittömästi.

– On kurjaa, että lopetan nyt pelattuani kymmenen pitkää vuotta Raithissa, koska he ovat hankkineet jonkun tällaisen, enkä halua olla missään tekemisissä sen kanssa! Oli hyvä olla Raithin kapteeni niin kauan kuin sitä kesti.

Denise Clair väitti, että Goodwillie ja toinen jalkapalloilija raiskasivat hänet asunnossa vuonna 2011. Sekä Goodwillie että Dundee Unitedin pelaaja David Robertson myönsivät harrastaneensa seksiä hänen kanssaan, mutta väittivät sen olleen yhteisymmärrykseen perustuvaa.

Poliisi tutki tapausta, mutta rikosoikeudellisia syytteitä ei nostettu. Clair väitti myöhemmin nostetussa siviilikanteessa, että molemmat miehet olivat raiskanneet hänet.

Oikeus kuuli, että hän lähti illanvietosta taksilla pelaajien kanssa varhain aamulla. Myöhemmin hän heräsi alasti vieraassa talossa eikä muistanut mitään tapahtumista sen jälkeen, kun hän oli saapunut pubiin edellisenä iltana.

Tuomiossa katsottiin, että koska Clair oli ”nauttinut liikaa alkoholia ja koska hänen kognitiivinen toimintakykynsä ja päätöksentekokykynsä olivat niin heikentyneet”, hän ”ei kyennyt antamaan merkityksellistä suostumusta, ja että hänet raiskattiin”.

Pelaajat määrättiin maksamaan naiselle 100 000 punnan vahingonkorvaukset. Kyseessä oli ensimmäinen laatuaan siviilioikeudellinen raiskaustapaus Skotlannissa.