Suomen Palloliitto liittyi boikottirintamaan – vaatii sanktioita sekä Venäjälle että Valko-Venäjälle

© Kuva: Juha Tamminen

Myös Suomen Palloliitto on liittynyt äsken Euroopassa alati leviävään boikottirintamaan Venäjän ja Valko-Venäjän sotatoimia vastaan. Palloliitto julkaisi tiedotteen, jossa se kertoo, että Suomen jalkapallo- ja futsalmaajoukkueet eivät toistaiseksi pelaa Venäjän tai Valko-Venäjän maajoukkueita vastaan missään ikäluokassa.

Palloliitto vaatii lisäksi myös molempien maiden sulkemista ulos kansainvälisestä kilpailutoiminnasta.

– Suomen Palloliitto tuomitsee Venäjän sotatoimet Ukrainassa jyrkästi. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on samalla hyökkäys demokratiaa, ihmisoikeuksia ja koko avointa yhteiskuntaa vastaan. Suomen Palloliitto osoittaa täyden solidaarisuutensa ja tukensa Ukrainalle ja Ukrainan kansalle, tiedotteessa todetaan.

– Vetoamme UEFAan ja FIFAan Venäjän ja Valko-Venäjän sulkemiseksi ulos kansainvälisestä kilpailutoiminnasta. Urheilumaailman tulee osoittaa tässä tilanteessa yhtenäisyytensä ja tehdä kaikkensa Venäjän aloittamien sotatoimien päättämiseksi.

Palloliiton tiedote julkaistiin samalla kertaa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

FIFA:n ja UEFA:n uskotaan tiedottavan vielä maanantai-illan aikana ainakin Venäjään kohdistuvista lisäsanktioista. Todennäköisenä pidetään, että FIFA päättää sulkea Venäjän kansainvälisen jalkapallotoiminnan ulkopuolelle.

Voit katsoa alla Viaplayn videosta Palloliiton puheenjohtajan Ari Lahden mietteet Ukrainan kriisistä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.