Neal Maupay edustaa seuratasolla Valioliigassa pelaavaa Brightonia.

25-vuotias Maupay on joukkueen ykköskärki ja on viimeistellyt kuluvalla kaudella kahdeksan maalia Valioliigassa.

Ranskalaiskärki ei ole koskaan pelannut maansa A-maajoukkueessa, vaikka hän on edustanutkin Ranskaa lukuisissa juniorimaajoukkueissa.

Maupayn äiti on argentiinalainen. Hyökkääjä sai hiljattain Argentiinan kansalaisuuden ja haluaisi edustaa Argentiinan A-maajoukkuetta.

Argentiinalaislehti La Nación haastatteli Maupayta, joka kertoi avoimesti halustaan edustaa Argentiinaa.

– Ehkä kukaan ei ymmärrä tätä, miten joku, joka ei ole koskaan vieraillut siellä, haluaisi pukea sen pelipaidan päälle ja edustaa Argentiinan A-maajoukkuetta, mutta minä todella tunnen itseni argentiinalaiseksi ja rakastan sitä maata, Maupay totesi.

Maupayn seurajoukkuetoveri Alexis Mac Allister kuuluu Argentiinan A-maajoukkuerinkiin. Hän oli viimeksi mukana Argentiinan A-maajoukkueessa syksyllä 2020.

– Vietämme Alexisin kanssa paljon aikaa yhdessä ja olemme hyviä ystäviä keskenämme. Edellisellä maajoukkuetauolla sanoin Alexisille, että hänen pitäisi puhua minusta maajoukkueen päävalmentajalle. Hänen piti sanoa valmentajalle, että on olemassa eräs ranskalaishyökkääjä, joka haluaa edustaa Argentiinaa.

– Yritän kehittää espanjan kielen taitoani hänen kanssaan. On joitain sanoja, jotka ovat minulle vaikeita, mutta yritän aina tulla ymmärretyksi.

Maupay tietää täydellisesti, millaisia ihmisiä argentiinalaiset ovat.

– Pidän argentiinalaispelaajissa eniten siitä, että he ovat hyvin kunnianhimoisia ja voitonhaluisia. Heillä on paljon energiaa ja ovat aina valmiita taistelemaan ja voittamaan. He ovat hyvin voimakkaita persoonia. Äitini ei pelaa jalkapalloa, mutta hän on täysin samanlainen.

– Seuraan aina innoissani Argentiinan otteluita. Joskus aikaeron vuoksi se on vaikeaa, mutta jos en katso jotain ottelua suorana, katson koosteen seuraavana päivänä.

Lähde: La Nación