Barcelona nöyryytti sunnuntaina rakasta vihollistaan Real Madridia kaatamalla sen vieraskentällä 4-0 La Ligassa.

Los Blancos jatkaa tappiosta huolimatta Espanjan sarjakärjessä, mutta sunnuntaina se oli täysin altavastaaja. Barcelona karkasi jo avausjaksolla kahden maalin johtoon, ja ottelu oli loppulukemissaan, kun toista puolikasta oli takana vasta kuusi minuuttia.

Vieraiden suureksi sankariksi nousi hyökkääjä Pierre-Emerick Aubameyang, joka viimeisteli kaksi maalia ja syötti vielä yhden päälle.

Aubameyang, 32, on ollut loistavassa vedossa sen jälkeen, kun hän purki helmikuun alussa sopimuksensa Arsenalin kanssa ja siirtyi Barcelonaan. Gabonilaiskärki on nyt pelannut uudessa seurassaan 11 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä yhdeksän maalia ja syöttänyt yhden, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan.

Goalin mukaan Aubameyangin sunnuntainen esitys päätyy historiankirjoihin paristakin syystä. Ensinnäkin hänestä tuli tämän vuosisadan ensimmäinen pelaaja, joka on onnistunut Real Madridia vastaan maalinteossa viidessä peräkkäisessä ottelussa.

Aubameyang on kohdannut Real Madridin urallaan kaikkiaan seitsemän kertaa. Ensimmäiset kuusi otteluaan Los Blancosia vastaan hän pelasi Borussia Dortmundin paidassa vuosina 2014-2017. Sunnuntaina Aubameyang oli toista kertaa voittavan joukkueen puolella Real Madridia vastaan.

Goalin mukaan Aubameyangista tuli myös tämän vuosisadan ensimmäinen pelaaja, joka on ollut ensimmäisessä El Clásicossaan suoraan mukana kolmessa maalissa (kaksi osumaa, yksi maalisyöttö).

Toisen maalinsa jälkeen Aubameyang esitti omaperäisen tuuletuksen, jossa hän laittoi kaksi oikean käden sormeaan otsalleen ja ojensi eteenpäin vasemman kätensä, jossa hän piteli pientä oranssia palloa. Ottelun jälkeen Aubameyang selvensi, että kyseessä oli viittaus huippusuosittuun Dragon Ball Z -animesarjaan. Hänellä on myös sarjaan viittaava tatuointi oikeassa reidessään.

– Kyllä, se on juurikin Dragon Ball Z:sta, kommentoi Aubameyang beIN Sportsille.

– Sillä pallolla voi pyytää toivetta. Minulla oli yksi toive, ja se oli yksinkertaisesti, että voittaisimme täällä.

– Ajattelin paljon perhettäni, ja isovanhempiani, jotka eivät ole enää kanssamme, mutta olen iloinen, että tein maalin heille tänään.

Aubameyang on aiemminkin käyttänyt rekvisiittaa hyväkseen maalituuletuksissaan. Hän on juhlistanut osumiaan muun muassa pukemalla eri supersankarien maskeja päähänsä.

AUBA⚡️

@Auba
Hello from the finished player 🔵🔴
💪🏽