Huuhkajien Daniel O’Shaughnessy ei onnistunut rangaistuspotkussaan, kun Karlsruher SC kohtasi vieraissa Hamburger SV:n Saksan Cupin puolivälierissä keskiviikkona. O’Shaughnessy oli Karlsruhen viides vetäjä rankkarikisassa.

Ottelussa HSV-Karlsruhe nähtiin varsinaisella peliajalla neljä maalia. Ensimmäisen niistä teki 39. minuutilla Karlsruhen Philip Heise kauniilla vapaapotkulla. Video muurin kiertäneestä vapariosumasta löytyy tämän jutun lopusta.

Karlsruhe lisäsi johtoaan 2-0:aan, kun toista puoliaikaa oli pelattu viisi minuuttia. Philipp Hofmann pani paluupallon maaliin.

HSV:n selkäranka ei kuitenkaan taittunut. Robert Glatzel kavensi puskumaalillaan lukemat 1-2:een vain 97 sekuntia Hofmannin maalin jälkeen. Glatzelin toinen maali syntyi lisäajan ensimmäisellä minuutilla ja vei ottelun jatkoajalle. Jo tätä ennen HSV oli saanut rankkarin 71. minuutilla tilanteesta, josta myös ajettiin ulos Karlsruhen Christoph Kobald. Maalivahti Marius Gersbeck kuitenkin torjui pilkun.

Jatkoajalla ei maaleja nähty, ja niin HSV:tä odotti cupissa kolmas perättäinen rangaistuspotkukilpailu. Pilkkukisassa Karlsruhe onnistui vain kahdella ensimmäisellä yrityksellään. Sitten HSV:n maalivahti Daniel Heuer Fernandes torjui kaksi vetoa ja nosti joukkueensa takaisin peliin. Viidentenä pallolle astui Daniel O’Shaughnessy, jonka yritys osui kuitenkin tolppaan.

O’Shaughnessy pelasi ottelussa täydet 120 minuuttia. HSV:n suomalaispelaaja Anssi Suhonen istui puolestaan koko pelin vaihtopenkillä. Ottelua seurasi 25 000 katsojaa, ja se oli loppuunmyyty.

Muut välieriin jatkaneet joukkueet ovat pääsarjaseurat RB Leipzig, Freiburg ja Union Berlin. Union Berlin voitti tiistaina FC St. Paulin 2-1. Leipzig puolestaan pudotti Hannoverin selvänumeroisesti 4-0 Christopher Nkunkun tehtyä maaleista kaksi. Freiburg puolestaan kaatoi vieraissa Bochumin 2-1 jatkoajan jälkeen. Voittomaalin teki 120. minuutilla unkarilainen Ronald Sallai.

Välieränelikoista Leipgiz, Freiburg ja Union Berlin tavoittelevat seurahistoriansa ensimmäistä cup-mestaruutta. HSV on voittanut cupin kolmesti, viimeksi vuonna 1987. Välieräparit arvotaan sunnuntai-iltana.

Lähde: DFB:n kotisivut