Englannin maajoukkueen entinen kapteeni David Beckham antoi sunnuntaina sosiaalisen median kanavansa ukrainalaisen lääkärin käyttöön osoittaakseen tukensa sodan keskellä työskenteleville terveydenhuollon työntekijöille.

Beckham, 46, on Instagramissa yksi maailman seuratuimmista jalkapalloilijoista, vaikka hän lopetti pelaajauransa jo lähes kymmenen vuotta sitten. Jalkapalloilijoista hänen edellään seuraajamäärissä ovat vain Paris Saint-Germainin Neymar ja Lionel Messi sekä Manchester Unitedin Cristiano Ronaldo, joka on maailman seuratuin ihminen Instagramissa.

[readmore from=Ukrainan-sota]

– Tänään luovutan sosiaaliset kanavani Irynalle, Ukrainan Harkovassa sijaitsevan alueellisen synnytyskeskuksen johtajalle, joka auttaa äitejä synnyttämään, kommentoi Beckham ja kehotti seuraajiaan lahjoittamaan hyväntekeväisyysjärjestö Unicefille.

Iryna välitti Beckhamin Instagram-tilin Stories-osiossa englantilaislegendan lähes 72 miljoonalle seuraajalle, millaista on auttaa äitejä synnytyksessä äärimmäisen vaikeissa olosuhteissa.

– Valitettavasti emme voi viedä tehohoidossa olevia vauvoja kellariin (suojaan), koska he ovat riippuvaisia hengenpelastuslaitteista, kertoi Iryna Goalin mukaan.

– Ensimmäiset päivät olivat kaikkein vaikeimmat. Meidän oli opittava työskentelemään pommitusten ja iskujen kanssa.

– Vaarannamme todennäköisesti henkemme, mutta emme ajattele sitä lainkaan. Rakastamme työtämme. Lääkärit ja sairaanhoitajat täällä, olemme huolissamme, itkemme, mutta kukaan meistä ei anna periksi.

SPRAVDI — Stratcom Centre

@StratcomCentre
Football legend David Beckham has handled over his social media channels to Iryna, the Head of the Regional Perinatal Centre in #Kharkiv, and encouraged his followers to support Ukrainian health workers by donating to UNICEF. #StandWithUkraine