Englannin A-maajoukkueen ja Tottenhamin tähtihyökkääjä Harry Kane nousi maanantaina valioliigahistorian kuudenneksi parhaimmaksi maalintekijäksi ohittaen Arsenal-legenda Thierry Henryn.

Kane, 28, onnistui maalinteossa kahdesti, kun Tottenham murskasi kotikentällään Evertonin peräti maalein 5-0.

Kanen ensimmäinen maali syntyi läpiajosta, toinen upealla vasemman jalan volleylla. Kumpaankin maaliin esityön teki laitapuolustaja Matt Doherty.

Kahden maalin myötä Kane nosti valioliigauransa maalisaldon 176:een. Hän pyyhälsi kaikkien aikojen maalitilastossa seitsemänneltä sijalta kuudenneksi ohi 175 osumaa tehneen Henryn. Seuraavana tähtäimessä on maanantaisen vastustajan, Evertonin, managerina nykyisin toimiva Frank Lampard, jolla on tehtynä vain yksi maali enemmän.

Tämän kalenterivuoden aikana Kane noussee vielä listakolmoseksi. Neljäntenä oleva Sergio Agüero on yhdeksän, ja kolmantena oleva Andy Cole 11 osuman päässä.

Jos Kane pelaa koko uransa Valioliigassa, tulee hän mitä todennäköisimmin nousemaan valioliigahistorian parhaimmaksi maalintekijäksi. Kärkipaikkaa ylivoimaisesti hallussaan pitävä Alan Shearer on tällä hetkellä enää 84 maalin päässä.

Kane pystyy pelaamaan huipputasolla ainakin vielä viiden vuoden ajan, mikä tarkoittaa, että hänen tulisi pystyä tekemään joka kausi noin 16 maalia. Hän on ylittänyt tuon maalimäärän seitsemänä peräkkäisenä valioliigakautena. Kuluvan kauden aikana hän on onnistunut maalinteossa kymmenen kertaa, kun 12 ottelua on vielä jäljellä.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.