Italian maajoukkueen ja Juventuksen tähtitopparin Leonardo Bonuccin mielestä on ”absurdia”, että MM-kisapaikan kohtalo ratkeaa yhdessä ottelussa.

Bonucci, 34, ja kumppanit jäivät toista kertaa peräkkäin MM-kisojen ulkopuolelle, kun Italia hävisi jatkokarsinnassa Pohjois-Makedonialle 0-1 kotikentällään. Pohjois-Makedonia kohtaa tiistaina Portugalin ottelussa, jonka voittaja jatkaa MM-lopputurnaukseen.

[readmore from=Italia]

Italia joutui jatkokarsintaan jäätyään karsintalohkossaan toiseksi, vaikka se ei hävinnyt yhtään ottelua. Se voitti kahdeksasta karsintapelistä puolet ja pelasi muissa tasapelit, mutta yksi tappio Pohjois-Makedoniaa vastaan vesitti hallitsevan Euroopan mestarin kisahaaveet. Se ei käy Bonuccin järkeen.

– Kaikki oli pelissä yhdessä ottelussa. Se on absurdi systeemi, kommentoi Bonucci Goalin mukaan.

– Niin se valitettavasti meni, mutta se on hullu päätös.

– On pelattava yksi ottelu, jossa voi käydä mitä tahansa, kuten me näimme.

– Jotkut joukkueet pääsivät kisoihin, vaikka ne hävisivät neljä tai viisi kertaa. Me jäimme rannalle hävittyämme vain yhden ottelun, jossa päästimme maalin 92. minuutilla. Se on silkkaa hulluutta.

– En käytä sitä alibina tai tekosyynä, meidän on ehdottomasti pystyttävä parempaan. Mutta meidän on otettava tästä inspiraatiota jatkoa varten ja päästävä takaisin omalle tasollemme.